Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας, Μολότοφ και χημικά

Οι συναθροίσεις και οι πορείες μπορεί να έχουν απαγορευτεί στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα ωστόσο η
πρώτη πορεία είναι ήδη σε εξέλιξη.


Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ, Νικόλ Παπάζογλου, Κώστας Πλιάκος


Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία υπολογίζονται περίπου σε 3000 συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην οδό Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου και κατευθύνθηκαν προς την οδό Σταδίου.
1PROPYLAIA
πηγή: CNN Greece
Ανάμεσα τους υπάρχει μια ομάδα 300 ατόμων, οι οποίοι έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και οι οποίοι κρατούν καδρόνια και πυροσβεστήρες.
Γύρω στα 150 άτομα όμως δεν ακολούθησαν την υπόλοιπη πορεία και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.
2016 11 15T173716Z 951067361 LR1ECBF1CXTZZ RTRMADP 3 OBAMA GREECE PROTESTS copy copy
REUTERS/Alkis Konstantinidis
Η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας είναι έντονη. Άνδρες των ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό ακολουθούν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.
Το μπλοκ της ΛΑΕ ξεκίνησε από τα Χαυτεία. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
lafazanis
πηγή: CNN Greece
Το ΠΑΜΕ παρουσία του έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας. Εκεί ήταν και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
1PAME
πηγή: CNN Greece

Η αστυνομία προκειμένου να ανακόψει τις πορείες έχει δημιουργήσει φραγμούς με κλούβες των ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Αμερικής, στη Σταδίου στο ύψος της παλιάς Βουλής αλλά και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος της Ιπποκράτους.

πηγή: CNN Greece
fragmos
Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στον φραγμό που βρίσκεται στη Σταδίου υπήρξαν μικρής έντασης επεισόδια όταν μια ομάδα απο τους συγκεντρωμένους επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Οι άνδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες τους ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών για να τους διαλύσουν.



cnn.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια