Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολυεθνική αναρχικών στα επεισόδια

Συλλήψεις και προσαγωγές σημειώθηκαν επίσης σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα για επεισόδια που έγιναν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου
Σε συνολικά 29 συλλήψεις και 69 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν προχθές κατά την 43η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου σε
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα. Ειδικότερα, για τα προχθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια έγιναν 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οκτώ Ελληνες, τρεις Σύροι, ένας Ρουμάνος και ένας Αλβανός, ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι ένας Ρώσος και ένας Αλβανός. Τα συνεργεία καθαρισμού που ανέλαβαν να καθαρίσουν τον χώρο εντός και πέριξ του Πολυτεχνείου το πρωί της 18ης Νοεμβρίου αντίκρισαν σκηνές απόλυτου χάους.

Σπασμένα μάρμαρα, καρέκλες και τραπέζια καμένα ή στοιβαγμένα ως οχυρά των αντιεξουσιαστών, σκουπίδια, πέτρες και φθορές σε τοίχους εντός και εκτός του ακαδημαϊκού ιδρύματος συνθέτουν το σκηνικό που άφησαν πίσω τους οι ομάδες κουκουλοφόρων. Οι εικόνες έξω από το Πολυτεχνείο είναι το ίδιο ενδεικτικές. Σχεδόν ταυτόχρονα με τα επεισόδια στην Αθήνα ξέσπασαν προχθές οι ταραχές στη Θεσσαλονίκη. Η επόμενη ημέρα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ δεν διαφέρει από τις εικόνες που καταγράφηκαν στο ΕΜΠ.

Ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου και στα σκαλοπάτια, από όπου οι αντιεξουσιαστές έσπασαν κομμάτια τσιμέντου και τα πέταξαν στους αστυνομικούς, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, καμένα ολοσχερώς ένα ΙΧ και ένα εκδοτήριο του ΟΑΣΘ είναι αυτά που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και 16 προσαγωγές ατόμων, μεταξύ των οποίων οκτώ Ιταλοί, ένας Ελβετός και ένας Αλβανός.
Δύο άτομα συνελήφθησαν και 20 προσήχθησαν, παράλληλα, για τα επεισόδια που ξέσπασαν προχθές στα Ιωάννινα, κατά τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, Ιωάννης Βασιλάκος. Τα έκτροπα σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όταν οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Ακολούθησε ένταση, με τους διαδηλωτές να πετούν ξύλα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. Ενα από τα καδρόνια των κουκουλοφόρων βρήκε στο κεφάλι τον αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς το μέτωπό του αιμορραγούσε. Μετά την ολιγόωρη νοσηλεία του ο Ι. Βασιλάκος επέστρεψε χθες το πρωί στην υπηρεσία του.

Σε 12 συλλήψεις και 28 προσαγωγές προχώρησε, επίσης, η Αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Πάτρα. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στην οδό Κανακάρη, η οποία το πρωί της 18ης Νοεμβρίου έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Μεταξύ των φθορών που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές ήταν και η επίθεση στο κτίριο υποκαταστήματος τράπεζας με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Ασυλο έχουν ζητήσει από το καλοκαίρι οι τρεις Σύροι που συνελήφθησαν μεταξύ άλλων για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, αρνούμενοι ωστόσο ότι είχαν συμμετοχική δράση στα όσα διαδραματίστηκαν προχθές το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες υποστήριξαν ότι πήγαιναν σε σχολείο στην Αχαρνών, ενώ μια ανήλικη ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος ώρα. Και οι 13 παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.


ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΡΕΒΗ
ΕΘΝΟΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια