Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αδελφή του πρώτου νεκρού του Πολυτεχνείου στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής

Από τα θεωρεία της Βουλής, την ειδική συνεδρίαση παρακολούθησε η αδελφή του πρώτου νεκρού των γεγονότων του Πολυτεχνείου, του 17χρονου τότε μαθητή Διομήδη Κομνηνού, που
έπεσε νεκρός τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1974, η κυρία Χάρις-Μαρία Θεοχαροπούλου με το γιο της Διομήδη.

«Σήμερα που είναι η 43η επέτειος, η μέρα αυτή αποκτά μια εξαιρετική σημασία. Μπορεί το σύνθημα “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, που αποτέλεσε το τρίπτυχο της εξέγερσης, όλα αυτά τα χρόνια να επαναλαμβάνεται από τους διαδηλωτές, όμως, αυτό που καταδεικνύει πάντα η ζωντανή πραγματικότητα, είναι ότι η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα και η ελευθερία παραμένουν ένα διαρκές πρόταγμα για κάθε γενιά, για κάθε λαό, στο δρόμο για τον αυτοπροσδιορισμό του». Αυτό τόνισε η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,Τ. Χριστοδουλοπούλουκηρύσσοντας την έναρξη της Ειδικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας, αφιερωμένης στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε επίσης πως «δεν ξεχνάμε την προδοσία της Κύπρου, στο όνομα του κίβδηλου πατριωτισμού. Αν το Πολυτεχνείο είχε καταφέρει να ρίξει τη Χούντα αμέσως και όχι μόνο να τη λαβώσει, η Κύπρος θα είχε σωθεί. Το πιο μεγάλο από τα εγκλήματα της Χούντας δεν θα είχε συντελεστεί».
Κατά την Ειδική Συνεδρίαση μίλησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Το Ποτάμι κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ), η κυρία Νίκη Κεραμέως (ΝΔ), ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης (ΚΚΕ), ο κ. Γεώργιος Μαυρωτάς (Το Ποτάμι), ο κ. Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και ο  κ. Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς (Ένωση Κεντρώων).
Από τα θεωρεία της Βουλής, την ειδική συνεδρίαση παρακολούθησε η αδελφή του πρώτου νεκρού των γεγονότων του Πολυτεχνείου, του 17χρονου τότε μαθητή Διομήδη Κομνηνού, που έπεσε νεκρός τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1974, η κυρία Χάρις-Μαρία Θεοχαροπούλου με το γιο της Διομήδη.
Στο τέλος της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.


 
 
 
 left.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια