Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπε ο Νίκος Τόσκας για προσφυγικό και Πολυτεχνείο


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Alpha 9,89» και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.
Δημοσιογράφος: Καλημέρα. Επιστροφή εδώ στον κεντρικό ραδιοθάλαμο του Alpha 989 και ευθύς αμέσως θα πάμε να μιλήσουμε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη για την ακρίβεια, τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής. Καλή σας ημέρα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα κύριε Βερύκιε, καλημέρα κύριε Λάμπρου.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ να αρχίσουμε με τις τελευταίες εξελίξεις στη Χίο. Είχαμε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο. Μάλλον από Πέμπτη ξεκίνησαν όλα αυτά τα επεισόδια. Φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει. Σε τι κατάσταση είμαστε τώρα; Και θέλω και την άποψη σας αυτό σχετικά διαβάζουμε με τον Βέλγο Υφυπουργό Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης, ο οποίος λέει ότι αποσύρει τους συνεργάτες του στην Ελλάδα γιατί κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Καταρχάς τους ενδιαφέρει; Δεν ξέρω.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Λάμπρου καταρχάς το σαββατοκύριακο ήταν ήσυχο, οι προηγούμενες μέρες ήταν προβληματικές. Εκεί ξέρετε ακριβώς πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Διαχειριζόμαστε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις με συχνές εντάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους και έχουν ξεμείνει και από χρήματα, ό,τι οικονομίες είχαν μέχρι να έρθουν στην Ελλάδα και να πάνε από κει και πέρα εκεί που ήταν ο σκοπός τους. Δεν ήταν η Ελλάδα ο σκοπός τους…
Δημοσιογράφος: Σε καμία περίπτωση.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …ήταν η Βόρεια Ευρώπη. Και γι’ αυτό υπάρχουν οι εντάσεις αυτές που υπάρχουν. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και κάποιοι ακραίοι και όσοι νομίζουν ότι μπορεί να εισπράξουν ψήφους, σπέρνοντας φόβο. Από εκεί και πέρα εμείς δεν είμαστε από αυτούς και αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην αντίληψη ότι πρέπει να ξορκίζουμε το πρόβλημα αλλά πρέπει να το αντιμετωπίζουμε μέσα σε λογικά πλαίσια.
Δημοσιογράφος: Εσείς πιστεύετε ότι μια αριστερή κυβέρνηση, όπως θέλει να πιστεύει ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αυτά που πρέπει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη βάση του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Οι χώροι υποδοχής είναι χώροι υποδοχής ή είναι κολαστήρια και λασπότοποι;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Βερύκιε, δεν είναι ακριβώς κολαστήρια αλλά δεν είναι και η κατάσταση αυτή που θέλαμε και που έπρεπε να είναι. Έχουν γίνει λάθη σε ό,τι αφορά την όλη κατασκευή και το όλο πλαίσιο υποδοχής. Το άσυλο θα έπρεπε να προχωρά πιο γρήγορα αλλά κοιτάξτε τα πράγματα δεν μπορεί να τα προετοιμάζεις τόσο εύκολα όταν δεν ξέρεις τι σου έρχεται. Εδώ είχαμε πέρυσι πέντε και δέκα χιλιάδες πρόσφυγες - μετανάστες την ημέρα, έρχονταν στα νησιά και ζητούσαν άσυλο. Σήμερα έχουμε φτάσει στα 100-150 άτομα την ημέρα. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά που οφείλεται βέβαια στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δημοσιογράφος: Ναι αλλά αυτή η συμφωνία επειδή δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί και επειδή τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την περιοχή μας, υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος; Δεν μπορώ εγώ να διανοηθώ ότι στη Χίο για παράδειγμα που είναι διάσπαρτοι από στρατόπεδα από την μια άκρη στην άλλη να μην υπάρχει δυνατότητα να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Και τα 2/3 των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί να είναι εκτός δομών.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Βερύκιε, καταρχάς δεν πρέπει να μηδενίζουμε τις όποιες προσπάθειες. Εδώ έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες και στα νησιά και στην Ηπειρωτική χώρα. Κοιτάξτε τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, κοιτάξτε τι έγινε στο Καλέ και τι έγινε αντίστοιχα στην Ειδομένη. Κοιτάξτε τι γίνεται στο κέντρο της Ευρώπης, στη Γερμανία, στη Γαλλία, εγώ δεν λέω, αλλά και στην Ιταλία. Κοιτάξτε τι γίνεται εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν τα προβλήματα στην ένταση που υπάρχουν εκεί και αυτό οφείλεται και σε ένα μεγάλο μέρος και στις προσπάθειες που έχουν γίνει.
Από εκεί και πέρα βέβαια, πάμε στην ουσία του θέματος για να μην νομίζετε ότι αποφεύγω την ερώτηση. Φυσικά όταν υπάρχει άρνηση από πλευράς τοπικών αρχών και των εκκλησιαστικών αρχών να δώσουν χώρο προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Εδώ ξέρετε δεν υπάρχει το κράτος της Κω, της Χίου, του κάθε Δήμου. Υπάρχει το κράτος… αυτές είναι αντιλήψεις της εποχής της φεουδαρχίας.
Δημοσιογράφος: Άρα στη Χίο τι θα κάνετε;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το κράτος δουλεύει ως σύνολο. Άρα θα πρέπει να βρεθούν χώροι. Προσπαθούμε σε συνεννόηση με το δήμαρχο της Χίου, συνεργαζόμαστε, ένας πολύ λογικός άνθρωπος και συνεργαζόμαστε. Υπάρχουν όμως αντιδράσεις από κάποιους άλλους και πρόσφατα έγιναν ασφαλιστικά μέτρα από έναν ηγούμενο, από κάποια Μονή, σε έναν χώρο κράτησης και αναρωτιόμαστε: Πού θα κρατούνται όσοι είναι είτε «προβληματικοί» είτε πρόκειται να επιστραφούν στη Τουρκία εάν δεν δοθεί χώρος;
Πού θα μένουν αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο, στην πόλη της Σούδας, μια περιοχή της πόλης της Χίου, εάν δεν δοθεί άλλος χώρος; Μην πάμε σε ανορθολογισμούς, θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιους χώρους, να βρούμε κάποιους χώρους και να τους φτιάξουμε γρήγορα και να τους χρησιμοποιήσουμε όταν δεν υπάρχει προθυμία από πλευράς και υπάρχει και λαϊκισμός από πλευράς ορισμένων δημοτών συμβούλων.
Δημοσιογράφος: Ακούτε όμως κάτι άλλο τώρα για να μη μείνουμε στη μικρή εικόνα, να πάμε και στη μεγάλη εικόνα που λέει και ο Δήμος. Ο Βέλγος εδώ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού…
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Α ναι, συγνώμη δεν σας απάντησα σε αυτό.
Δημοσιογράφος: Δεν πειράζει, θα σας πω, είπε λοιπόν ο ίδιος ότι είναι θέμα χρόνου ο σοβαρός τραυματισμός ενός εμπειρογνώμονα της Frontex στα νησιά γι’ αυτό και τους αποσύρει. Αυτό τι σημαίνει για εμάς και κινδυνεύει αυτή η συνεργασία και η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας;
Δημοσιογράφος: Αυτός δεν είναι ο Βέλγος που είχε ξαναδημιουργήσει πρόβλημα;
Δημοσιογράφος: Ναι, ναι αυτός δημιουργεί πάντα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στην Ευρώπη, ξέρετε, υπάρχουν όλων των ειδών τα χρώματα στις διάφορες τοποθετήσεις και όλων των ειδών τα συμφέροντα. Εδώ παίζονται πολλά συμφέροντα. Η χώρα μας και η κυβέρνηση πρέπει να ελίσσεται και να κάνει συμμαχίες προκειμένου να περάσει τα συμφέροντα της χώρας, να υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Βέλγιο είχε στείλει κάποιους ανθρώπους, δεν ανανέωσε την παραμονή τους εδώ πέρα, όχι ότι τους απέσυρε, δεν την ανανέωσε. Τελικά νομίζω ότι βρέθηκε κάποια λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Υπάρχουν αντιδράσεις από κάποια μέλη της EASO , δηλαδή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι ζητούσαν στην αρχή σχέδιο εκκένωσης και θύρα εκκένωσης, αυτά όλα έχουν φτιαχτεί. Ζητούσαν μετά γεφυράκια για να περάσουν την πίσω χαράδρα, κάποιες υπερβολές. Όμως υπάρχουν πάντα και κάποιοι λογικοί άνθρωποι σε όλους τους χώρους και έχουν γίνει αυτά τα πράγματα. Επομένως, από την πλευρά μας έχει καλυφθεί το θέμα της ασφάλειας των ανθρώπων αυτών.
Δημοσιογράφος: Ωστόσο, όμως, το θέμα του ασύλου δεν προχωράει. Εδώ ούτε καν βήματα σημειωτόν, βήματα προς τα πίσω.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας πω κύριε Βερύκιε. Καταρχάς αν μου επιτρέπετε να σταθώ λίγο στο προηγούμενο θέμα. Αυτό που με στεναχωρεί ειλικρινά είναι ότι κάποιοι εδώ εντός της χώρας μας, εντός Ελλάδος, παίρνουν τους όποιους ισχυρισμούς κάποιων ευρωπαίων, οι οποίοι εξυπηρετούν φυσικά τα δικά τους συμφέροντα και τους κάνουν σημαία. Δεν υπάρχει ασφάλεια στα Hot Spot , ενώ ότι ούτε οι ξένοι αναφέρονται γενικά στα Hot Spot , αναφέρονται στο συγκεκριμένο χώρο και στους συγκεκριμένους εργαζόμενους που δέχονται πράγματι την οργή κάποιων μεταναστών, στους οποίους απορρίπτεται το άσυλο και το κάνουν σημαία.
Καλό είναι να κοιτάζουμε τα συμφέροντα της χώρας και να μην εξυπηρετούμε -άθελά μας πολλές φορές- τα συμφέροντα κάποιων εκτός της χώρας. Τώρα για το θέμα του ασύλου. Ναι, πρέπει να επιταχυνθεί το άσυλο. Το Σαββατοκύριακο πάμε στη Γερμανία με τον κύριο Μουζάλα, για να δούμε και εκεί πόσο δουλεύει. Χθες είχαμε σύσκεψη για αυτό το θέμα.
Ο κύριος Μουζάλας προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες. Είναι δύσκολο θέμα γιατί σκοντάφτει στο Διεθνές Δίκαιο και στους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιταχυνθούν κάποιες διαδικασίες. Απ’ την άλλη μεριά δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο χρόνο εξέτασης αυτοί που είναι προφανώς οικονομικοί μετανάστες με αυτούς που προφανώς πρέπει να τύχουν διεθνούς προστασίας.
Δημοσιογράφος: Είπατε ότι θα πάτε στη Γερμανία για το θέμα του Ασύλου. Για το θέμα των hot spot και των στρατοπέδων υποδοχής και συγκέντρωσης στην υπόλοιπη Ευρώπη έχετε τεχνογνωσία; Δηλαδή πώς συμπεριφέρονται στη Γερμανία, στη Γαλλία, στις χώρες τις σκανδιναβικές; Έχουμε εικόνα; Παίρνουμε απ’ αυτούς; Είμαστε σε χειρότερη μοίρα; Σε καλύτερη; Για δώστε μας μια εικόνα.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δε θα πω τη χώρα αλλά θα πω ότι κάπου είδα ένα κέντρο για να το βλέπει ο κόσμος και από κει και πέρα δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα. Όμως υπάρχουν άλλες χώρες όπου έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες που έχουν υποδειγματικά κέντρα και από εκεί πρέπει να πάρουμε διδάγματα. Να σκεφτείτε βέβαια σε πόσο χρόνο έγιναν τα κέντρα γύρω από την Θεσσαλονίκη που απορρόφησαν τον κόσμο την Ειδομένη και σε πόσο χρόνο έγιναν τα κέντρα στα νησιά. Μένει πολύ προσπάθεια να γίνει, έρχεται κάθε μέρα ένας αριθμός γύρω στα 150 άτομα που μας προβληματίζει, είναι όμως πολύ καλύτερη κατάσταση από τους πέντε χιλιάδες που έρχονταν τέτοιες μέρες πέρσι.
Δημοσιογράφος: Σε περίπτωση που υπάρξει μία αναποδιά στην σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει αύξηση των λαθρομεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας έχουμε « plan Β» αντιμετώπισης του προβλήματος;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προσπαθούμε και έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε ακριβώς για διάφορες καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες βέβαια. Δεν μπορεί ποτέ να σχεδιάζεις για το χειρότερο κακό του κόσμου και να λες ότι θα το αντιμετωπίσεις μόνος σου.
Αυτά τα προβλήματα είναι προβλήματα ευρωπαϊκά και παγκόσμια και θα πρέπει να συνεισφέρουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Δεν συνεισφέρουν όπως πρέπει. Θα πρέπει να αφήσουν την υποκριτική στάση κάποιες χώρες και αναφέρομαι στις χώρες του Βίσεγκραντ, Τσεχία, Πολώνια, Ουγγαρία και Σλοβακία από κοντά, δεν θέλουν να συνεισφέρουν πραγματικά και θέλουν να προσφέρουν με το λεγόμενο ευέλικτο τρόπο, δηλαδή πάρε κουβέρτες και εντάξει.
Αυτή η λογική ευτυχώς δεν είναι αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαϊκών χωρών και ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών χωρών καταλαβαίνουν ότι μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Δημοσιογράφος: Για να έρθουμε και λίγο στα δικά μας, στα εσωτερικά, στα Αθηναϊκά.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Στα εσωτερικά -εσωτερικά.
Δημοσιογράφος: Ναι, ναι. Λοιπόν όσο αφορά τώρα στις εξελίξεις που είχαμε και τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, ειδικά για την 17η Νοέμβρη γιατί νομίζω ότι γενικότερα στο Πολυτεχνείο λέω γιατί στην πορεία και της 17 Νοέμβρη και της άφιξης του Ομπάμα τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά. Για το Πολυτεχνείο, τι θα γίνει με αυτό αν θα σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση και τι απαντάτε και στους πολίτες των Εξαρχείων που λένε ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτό.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νομίζω περιγράψατε καλά την κατάσταση. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στην επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια στην διάρκεια της πορείας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Για πρώτη φορά εννιά ώρα το βράδυ είχανε λήξει τα επεισόδια στα Εξάρχεια και στην όλη περιοχή εκτός από την περιοχή του Πολυτεχνείου, τον περίγυρο του Πολυτεχνείου που έληξαν στις δώδεκα το βράδυ.
Όμως η υπερβολή και τα ψέματα κάνουν καλό στην τηλεόραση, στην τηλεθέαση, βλάπτουν όμως την αλήθεια, βλάπτουν και τον τόπο, άρα να δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση; Εγώ ξέρετε έχω μάθει να μετράω τα πράγματα, να τα βλέπω όπως είναι, ούτε να βλέπω την σκιά τους, ούτε να βλέπω μικρότερη διάσταση από αυτή που είναι.
Πράγματι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν αυτές οι ομάδες «μπαχαλάκηδων» στην περιοχή των Εξαρχείων. Προσπάθησαν και έκαναν κατάληψη, με έγκριση πανεπιστημιακών αρχών έκαναν συνέλευση, κατέληξε σε κατάληψη, θέλησαν να συγκεντρωθούν μέσα στο Πολυτεχνείο πολλοί περισσότεροι και αυτό το αποτρέψαμε με κινήσεις πολύ γρήγορες την τελευταία στιγμή. Γιατί είχε μείνει κόσμος πίσω, εκτός πορείας, που θέλησε να μπει μέσα στο Πολυτεχνείο και τώρα ίσως να είχαν 500 άτομα μέσα στο Πολυτεχνείο. Και να δω τι θα πρότειναν τότε κάποιοι που νομίζουν με λογικές εφ’ όπλου λόγχης θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.
Ξέρετε με την λογική της εφ’ όπλου λόγχης έχω συνηθίσει πάρα πολλά χρόνια όταν ήμουν στο στρατό αλλά τώρα τα προβλήματα που έχουν βάση και κοινωνική και σέρνονται πάρα πολλά χρόνια δεν λύνονται μέσα σε ένα βράδυ. Όμως εμείς θα κάνουμε κινήσεις στο επόμενο διάστημα και για την απενεργοποίηση αυτών των ανθρώπων για να μην ξανακάνουν παρόμοια προβλήματα.
Δεν είναι τόσο εύκολο και δεν υπόσχομαι θαύματα, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Και ξέρετε έχουμε κάνει ήδη πάρα πολλά πράγματα για την περιοχή των Εξαρχείων, πράγματα που δεν τολμούσαν να κάνουν άλλοι, όπως είναι οι επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά και το χτύπημα της Αλβανικής μαφίας. Ποια είναι η κατάσταση με τα ναρκωτικά σήμερα στα Εξάρχεια την ξέρουν αυτοί που ζουν εκεί πέρα, ποια η κατάσταση με τις ληστείες που γίνονται στα σούπερ μάρκετ την ξέρουν.
Δεν λέω ότι λύθηκαν τα προβλήματα, ξέρουν όμως την βελτίωση της κατάστασης οι κάτοικοι και προσπαθούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Δημοσιογράφος: Ευθύνονται και οι Πρυτανικές Αρχές για το Πολυτεχνείο;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, εγώ δεν θέλω τώρα να παίξω αυτό το πινγκ πονγκ του ποιος ευθύνεται. Εμείς συνεργαζόμαστε, όπως γίνεται κάθε χρόνο και πριν από την ημέρα της 17ης Νοέμβρη. Ήρθαν εδώ οι Πρυτανικές Αρχές, μιλήσαμε, δεν μου αρέσει να πετάω τα προβλήματα από δω και από εκεί. Προσπαθούμε, συνεργαζόμαστε και με τις Πρυτανικές Αρχές, προκειμένου να λυθούν ή να μετριαστούν τα προβλήματα.
Δημοσιογράφος: Εδώ υπήρχε τις κρίσιμες αυτές ώρες και με την καταστροφή της Ελληνικής σημαίας, βγήκε μάλιστα και μια Ένωση ενστόλων αστυνομικών που διαρρήγνυε τα ιμάτια της, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καίγεται η Ελληνική σημαία και το Υπουργείο να αντιμετωπίζει με απάθεια αυτό το πρόβλημα. Ουσιαστικά σας ζητούσαν να κάνετε επέμβαση στο Πολυτεχνείο. Από το μυαλό σας είχε περάσει ποτέ αυτό το ενδεχόμενο, υπήρχε σχέδιο επέμβασης στο Πολυτεχνείο;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτά τα υποκριτικά να μην τα λένε σε μένα γιατί εγώ έχω τιμήσει και υπερασπιστεί τα Εθνικά συμφέροντα και την Ελληνική σημαία, αρκετά χρόνια στον Έβρο και τριάντα πέντε χρόνια στο στρατό. Επομένως όχι σε μένα αυτά, αυτά είναι υποκριτικά. Και το δεύτερο, ναι έτσι ήταν τα πράγματα. Ήθελαν να κάνουν αντιπολίτευση και ορισμένα ΜΜΕ, να κάνουμε επέμβαση εκείνη την ημέρα, να κάνουμε εισβολή εκείνη την ημέρα στο Πολυτεχνείο. Σας είπα τα προβλήματα με εφ΄ όπλου λόγχη δεν λύνονται, αυτού του είδους τα προβλήματα.
Τα προβλήματα λύνονται με μέθοδο, λύνονται με σχέδιο και από εκεί και πέρα να αφήσουν τα υποκριτικά, αν θέλουν να συμβάλουν κάποιοι στο να επιλυθούν πράγματι τα προβλήματα στον τόπο. Ποια είναι η κατάσταση τώρα και ποια είναι η κατάσταση πριν δύο χρόνια σε όλες αυτές τις πορείες και σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πότε υπήρχε μεγαλύτερη ησυχία, πότε καιγόταν η Αθήνα και να αφήσουν αυτά κάποιοι που λένε ότι καιγόταν η Αθήνα με τα μικρά επεισόδια που έγιναν.
Δημοσιογράφος: Να είστε καλά, καλή εβδομάδα. Ευχαριστούμε πολύ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια