Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)


Το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, τίμησαν τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο.
 
Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του: «Μετά βαθύτατου σεβασμού, υποδεχόμαστε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο καθώς και Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, με την ομάδα των παιδιών του Φάρου του Κόσμου….
...Η παρουσία σας εδώ σήμερα αποτελεί για μας πολύτιμο ηθικό στήριγμα, μας δίνει δύναμη για να επιτύχουμε τους στόχους και το δύσκολο έργο μας....
...Η χαρά μας όμως σήμερα είναι διπλή, γιατί βρίσκονται μαζί μας και τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αλλά και τα παδιά του Φάρου, που συνεχίζουν τις σπουδές τους και εισήχθησαν σε σχολές της πόλης, χάρη σε υποτροφίες που εξασφάλισε για αυτούς η Μητρόπολή Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως. Για το λόγο αυτό θεωρώ ιδιαίτερη υποχρέωση να τιμήσουμε τα παιδιά αυτά βραβεύοντάς τα για τις επιτυχίες τους...
...Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του Φάρου του Κόσμου, που κατασκεύασαν και σήμερα μας παραδίδουν τη μακέτα του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης...
Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα τους, είναι κοντά τους, αρωγός και συμπαραστάτης τους, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθειας που καταβάλλουν στο στίβο της καθημερινότητας...»
 
Ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος αναφέρθηκε στους πρώτους πνευματικούς καρπούς στην αγκαλιά της Εκκλησίας επισημαίνοντας τα επιτεύγματα των παιδιών του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ενώ υπογράμισε την αγαστή συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές λέγοντας:
«....Μνημονεύω αγαπητικά την αγαστή συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη. Ευγνωμοσύνη όμως βαθιά αισθανόμαστε και για την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στον ίδιο τόπο, μιας αστυνομίας που γνωρίζω πολύ οτι έχει υψηλό το αίσθημά της και επιτελεί το λειτούργημά της με αυτοθυσία και αυταπάρνηση.»
 
Στη συνέχεια, βραβεύθηκαν απο το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τους Διευθυντές της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος, παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, για τη διάκρισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Saint Louis , Missouri των Η.Π.Α. και την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.
 
Ακολούθησε, παρουσίαση μακέτας του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, που κατασκεύασαν τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», η οποία θα κοσμεί εφεξής το χώρο της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου.
 
Ο Μακαριωτάτος Αχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τους συνεργάτες του διαβεβαιώνοντας οτι:
«......σε μία εποχή που οι θεσμοί κλονίζονται, σε μια εποχή που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, ο χώρος της Εκκλησίας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω στηρίζεται, ελπίζει και είναι αισιόδοξος όταν αισθάνεται οτι πορευόμαστε μαζί......»
Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη συγκίνησή του ανατρέχοντας στην πρώτη του περίοδο που επισκέφτηκε τη Μενεμένη, υπογραμμίζοντας οτι:
«....η διδασκαλία δεν είναι θεωρία, η διδασκαλία είναι αγάπη, είναι πράξη, όσα και άν προσφέρεις σ’ έναν άνθρωπο, ό,τι κι αν του δώσεις, όταν δεν μιλήσει εσωτερικά το αίσθημα το καρδιακό, δεν αλλάζει ο άνθρωπος, δεν μεταρέπεται, δεν ακολουθεί αυτά που πιστεύουμε...
...Ο σπόρος φαίνεται μπορεί να δώσει καρπούς......Εμείς πολλές φορές, μέσα στη μικρότητά μας καθόμαστε και σχολιάζουμε και περιφρονούμε είτε βάζουμε στην άκρη αυτόν τον σπόρο που μέσα από δύσκολες συνθήκες έφερε καρπό. Στη Μενεμένη λοιπόν, ήταν ένα μάθημα, μία πορεία άν θέλετε στην ψυχή των παιδιών, στις οικογένειές τους......»
 
Με το πέρας της εκδήλωσης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, απένειμαν στον Μακαριώτατο τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα του Σώματος.
 
Στην εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών ΒΟΛΙΩΤΗΣ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αδαμάντιος ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης ΜΠΟΥΣΙΑΣ και οι Αρχιμανδρίτες της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως π. Παντελεήμων ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ και π. Αθηναγόρας ΛΟΥΚΑΤΑΡΗΣ. Επίσης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Μάτζιαρης, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Μενεμένης κ. Κωνσταντίνος Σίμου, η εκπαιδευτικός Π.Ε. κα. Ιουλία Ηλιάδου, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ.
Η εκδήλωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά από τα παιδιά, ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης την υποστήριξη και το ενεργό ενδιαφέρον της προς τα παιδιά.