Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι λέει η δημοσιογράφος που μπήκε στον Πανάγιο Τάφο για το μυστήριο με τη «γλυκιά μυρωδιά»


Στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου η μαρμάρινη πλάκα που κάλυπτε τον τάφο του Χριστού αφαιρέθηκε. Καθώς η ομάδα των επιστημόνων και των θρησκευτικών αρχών απέκτησε πρόσβαση στον τόπο, οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν. Μεταξύ αυτών και μία που έλεγε για ένα «γλυκό άρωμα» που προερχόταν από τον τάφο ενώ κάποια άλλη έλεγε πως τα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες είχαν αλλάξει από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Από την στιγμή μάλιστα, που οι ειδικοί τοποθέτησαν και πάλι την πλάκα, οι συσκευές είτε έπαθαν βλάβη είτε έπαψαν να λειτουργούν.

Η Marie-Armelle Beaulieu, εκδότρια του περιοδικού Terre Sainte, έλαβε άδεια να επισκεφθεί την περιοχή και παραμένει ωστόσο διστακτική σχετικά με τις φήμες που κάνουν λόγο για την υποτιθέμενη «γλυκιά μυρωδιά». Η ίδια δεν παρατήρησε κάποιο συγκεκριμένο άρωμα, αποδίδοντας μάλιστα την φήμη σε ευεπηρέαστους.

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μερικού ανοίγματος του τάφου, από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Κομνηνό το 1809, οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την αναφορά αυτή, μπορεί πολύ εύκολα να αυτοϋποβλήθηκαν.

Ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές
Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος είναι πολύ λιγότερο διστακτική σχετικά με τις ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές που καταγράφηκαν στα όργανα των επιστημόνων.  Το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε από έναν από τους επιστήμονες που είχαν πρόσβαση στον τάφο. Αργότερα, η επικεφαλής του έργου αναστήλωσης, Αντωνία Μοροπούλου ανέφερε πως είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιον που θα ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τη φήμη του απλά και μόνο για μία «δημοσιογραφική επίδειξη». Επιπλέον, η δημοσιογράφος καταθέτει και την έκπληξη των επιστημόνων κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της πλάκας: ήλπιζαν πως ο τάφος θα ήταν πολύ χαμηλότερος από όσο τελικά αποδείχθηκε πως ήταν. Το συμπέρασμά τους σύμφωνα με το site aleteia.org που ασχολείται με θρησκευτικά θέματα; Οι προηγούμενες αναλύσεις με τα όργανα φαίνεται πως είχαν επηρεαστεί από μία ηλεκτρομαγνητική διαταραχή.

Φαίνεται λοιπόν, πως οι πιθανές εξηγήσεις σχετικά με τα κίνητρα για ένα τέτοιο φαινόμενο, δεν υπολείπονται της κερδοσκοπίας μεταξύ εκείνων που είναι παθιασμένοι με τον Πανάγιο Τάφο. Και είναι περιττό να πούμε, σημειώνει το site, πως αυτές οι εικασίες κυμαίνονται στα πλαίσια του γελοίου.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια