Το γλωσσάρι της μαφίας ναρκωτικών και η συνομιλία-«φωτιά» για το συμβόλαιο θανάτου

Το δικό τους «γλωσσάρι» είχαν επινοήσει τα αρχηγικά μέλη της μαφίας ναρκωτικών του κέντρου της Αθήνας για να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να τους
αντιλαμβάνονται οι Αρχές.
Αυτό προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. Το «γλωσσάρι» γνώριζαν μόνο τα ηγετικά μέλη και όχι τα άτομα που βρίσκονταν χαμηλά στην πυραμίδα της οργάνωσης. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., όταν έλεγαν «χαρτιά» εννοούσαν τα χρήματα, «γάλα», «αλεύρι», «γιαούρτι», «κοτόπουλο» ήταν η κοκαΐνη, «φωτιστικό», «κασέρι», «ζαμπόν» ήταν η κάνναβη, «σχολείο» ήταν η φυλακή, «μηχανή» ήταν το όπλο, «εργαλείο» ήταν η ζυγαριά, «κράτος, ήταν οι αστυνομικοί και «γκάζι» ο πυροβολισμός.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 97 άτομα. Ασύλληπτος, ωστόσο, παραμένει διαβόητος Αλβανός ναρκέμπορος με το ψευδώνυμο «Γκέντι», ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» των κυκλωμάτων. Ο «Γκέντι», ο οποίος πιθανότατα ζει στην Αλβανία, δεν έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και έτσι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Συνολικά σχηματίστηκε δικογραφία για 146 άτομα.
Από τις υποκλοπές των συνομιλιών προέκυψε και μία στιχομυθία-«φωτιά» ανάμεσα σε υπαρχηγό μιας από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν και Αλβανό κακοποιό με έδρα τη γειτονική χώρα που είχε το ρόλο του προμηθευτή ναρκωτικών:
  • Προμηθευτής: «Μου χρωστάς λεφτά (περίπου 30.000-40.000 ευρώ)».
  • Υπαρχηγός: «Δεν έχω να στα δώσω»
  • Προμηθευτής: «Για να πατσίσουμε θέλω να σκοτώσεις τον… Θα σου στείλω δικό μου άνθρωπο να το κάνετε παρέα».
Το συμβόλαιο θανάτου


Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας, που εκτελέστηκε μετά την παραπάνω συνομιλία, βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες για συμμετοχή στη μαφία ναρκωτικών. Τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου οι δράστες έκλεισαν το δρόμο σε αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου στο Κερατσίνι και πυροβόλησαν δέκα φορές 32χρονο Αλβανό. Το θύμα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο στόχος ήταν ο συνοδηγός του οχήματος, ένας 36χρονος Αλβανός σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών.
Χθες, ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής κ. Χρήστος Παπαζαφείρης παρουσίασε την υπόθεση στη ΓΑΔΑ επισημαίνοντας ότι τα κέρδη της μαφίας υπολογίζονται σε 19.000.000 ευρώ. Οι διακινητές των ναρκωτικών, συνήθως άνδρες αφρικανικής καταγωγής, έπαιρναν όλα τα μέτρα προστασίας για να μη γίνονται αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Άλλαζαν οχήματα κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το σημείο της συναλλαγής, έκαναν κύκλους για ώρα γύρω από το σημείο και κατά τη διάρκεια της δοσοληψίας φρόντιζαν να περιτριγυρίζονται από συνεργούς τους, προκειμένου να μην είναι ορατό ποιος είναι αυτός που δίνει τη δόση και ποιος αυτός που την παραλαμβάνει.
Τα τσουβάλια με ναρκωτικά που βρέθηκαν στα κρησφύγετα τους είχαν πάνω τους κολλημένα τραπουλόχαρτα. Τα καλά φύλλα, όπως ο βαλές, υποδήλωναν ότι το τσουβάλι περιείχε καλής ποιότητας ναρκωτικά (για παράδειγμα καθαρή κοκαΐνη), ενώ φύλλα όπως αυτά με τον αριθμό τρία υποδήλωναν ότι πρόκειται για χαμηλής ποιότητας ουσίες (όπως κάνναβη κακής προέλευσης).
nark
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι μετά την εξάρθρωση των οργανώσεων η διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας θα μειωθεί από 30 έως 40%. «Εκτιμάμε ότι για ένα διάστημα το κέντρο θα καθαρίσει. Έχουμε ήδη παρατηρήσει μία ελάφρυνση σε κεντρικά σημεία που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε πιάτσες ναρκωτικών. Δεν έχουμε, όμως, αμφιβολία ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να καλύψουν το κενό και ως εκ τούτου πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Τα μέλη που ήταν βαποράκια, συνήθως αφρικανικής καταγωγής, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορούν να αντικατασταθούν μέσα σε λίγα λεπτά», αναφέρει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Κέρδιζαν… στα τυχερά παιχνίδια

Το ορμητήριο των οργανώσεων ήταν μία καφετέρια στην πλατεία Αμερικής, όπου έγιναν έρευνες. Από εκεί και από διάφορα άλλα στρατηγικά σημεία έφευγαν οι διακινητές για να πουλήσουν ναρκωτικά στην πλατεία Αμερικής, στα Προπύλαια, στη Νομική Σχολή, στην πλατεία Κάνιγγος, στην πλατεία Βικτωρίας και στο Σύνταγμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι αρχηγοί φρόντισαν να βρίσκουν κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ για να ξεπλένουν τα έσοδά τους. Σε συνολικά 45 κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 439 κιλά κάνναβης, 100 γραμμάρια ηρωίνης, φυτεία 1.300 δενδρυλλίων κάνναβης, πλήρης εργαστηριακός εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, μεγάλος αριθμός κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ και μεγάλος αριθμός ζυγαριών ακριβείας. Οι ναρκέμποροι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, διακινούσαν ναρκωτικά που παρήγαγαν οι ίδιοι στην Ελλάδα, όπως και άλλα που εισήγαγαν από την Αλβανία.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου και παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια της κύριας Ανάκρισης. Έρευνες γίνονται για την ταυτοποίηση του αρχηγού «Γκέντι», καθώς όσο παραμένει ασύλληπτος δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να στήσει ξανά νέα κυκλώματα στην Ελλάδα.Αλέξανδρος Καλαφάτης
huffingtonpost.gr
.