Τι καταστρέφει το αστραφτερό σου χαμόγελο;


Ένα από τα πρώτα πράγματα, ίσως και το πρώτο, που παρατηρεί κάποιος πάνω σου είναι το χαμόγελό σου. Για τους ανθρώπους με κατάλευκο αστραφτερό χαμόγελο, κάτι τέτοιο δεν είναι πρόβλημα, αφού μπορούν να γοητεύσουν ακόμα και με τον πιο δύσκολο κριτή. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους;

Δες παρακάτω 4 λόγους που μπορεί να καταστρέφουν το χαμόγελο σου!

Η κακή διατροφή

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Αρχικά ό,τι βάζεις μέσα στο στόμα σου είναι σημαντικό για τη στοματική σου υγιεινή. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές όπως ο καφές και το κόκκινο κρασί που μπορούν να κιτρινίσουν τα λευκά δόντια σου.

Όλες οι τροφές και τα ποτά που είναι όξινα ή πολύ γλυκά, όπως ορισμένα φρούτα, γλυκά και αναψυκτικά, ευθύνονται για το θαμπό σου χαμόγελο. Επίσης, οι σκουρόχρωμες τροφές, όπως η σοκολάτα, τα μύρτιλα, τα μούρα, τα κεράσια, το τσάι μπορούν να προκαλέσουν δυσχρωμίες και πολλές μελέτες έχουν δείξει πως ακόμη και το λευκό κρασί μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες στα δόντια σου.

Δεν τα βουρτσίζεις αρκετά

Αν δεν βουρτσίζεις συχνά τα δόντια σου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα ή μετά από κάθε γεύμα σου, τότε είναι πολύ πιθανόν να σαμποτάρεις το χαμόγελό σου, όσα λευκαντικά προϊόντα και αν χρησιμοποιείς.

Το στόμα σου είναι μια σπηλιά μικροβίων και τα υπολείμματα των τροφών από όλα όσα καταναλώνεις καθημερινά, αν δεν τα απομακρύνεις έγκαιρα, εγκλωβίζονται μέσα στα δόντια σου δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς να βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα, φρόντισε τουλάχιστον να κάνεις μερικές πλύσεις με νερό για να απομακρύνεις τα περιττά υπολείμματα.

Τα βουρτσίζεις υπερβολικά

Ίσως να μην το ήξερες, αλλά η υπερβολή πολλές φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορούν να κιτρινίσουν τα δόντια σου αν τα βουρτσίζεις σε υπερβολικό βαθμό. Αν λοιπόν τα βουρτσίζεις πολύ συχνά ή χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας, τότε μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα στο αστραφτερό σου χαμόγελο.

Καπνίζεις

Θέλεις και εξήγηση; Ορίστε ένας ακόμη λόγος για να το κόψεις!


Πηγή: manslife.gr