Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μικρά μυστικά που αγνοούμε σε πράγματα που καθημερινά χρησιμοποιούμε!


Κάθε μέρα βλέπουμε και χρησιμοποιούμε ένα σωρό πράγματα, αλλά δεν ξέρουμε πάντα ποια χρήση έχουν στην πραγματικότητα.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά πίσω από μερικά από αυτά.

Διαβάστε παρακάτω τι ανακαλύψαμε!

1. Η θηλιά στην πλάτη του πουκάμισου


Υπάρχουν 3 εξηγήσεις γι’ αυτό. Η πρώτη είναι η πιο προφανής. Υπάρχει εκεί για να το κρεμάμε. Η δεύτερη προέρχεται από την εποχή που οι άνθρωποι φορούσαν κολάρα και μαντίλια: χρησιμοποιείται με κάποιο τρόπο για το δέσιμο της γραβάτας.

Η τρίτη είναι η πιο ρομαντική: Λέγεται ότι ένας φοιτητής είχε βγάλει τη θηλιά από το πουκάμισο του όταν άρχισε να βγαίνει με μια κοπέλα, για να δείξει ότι είναι πιασμένος. Εκείνη άρχισε να φοράει ένα μαντίλι με το σήμα του πανεπιστημίου του.

2. Ο κύλινδρος στο καλώδιο του λάπτοπ


Σίγουρα το έχετε παρατηρήσει. Ονομάζεται «χάντρα φερρίτη» και χρησιμοποιείται για να καταστέλλει θορύβους υψηλής συχνότητας σε ηλεκτρονικά κυκλώματα. Η κατασκευή του είναι εξαιρετικά απλή: διαθέτει ένα ένθετο από φερρίτη γύρω από το οποίο τυλίγεται το καλώδιο.

3. Η μικροσκοπική τρύπα στο παράθυρο του αεροπλάνου


Τα παράθυρα του αεροπλάνου είναι φτιαγμένα από δύο κομμάτια πλαστικού. Το εσωτερικό τζάμι θα μπορούσε να σπάσει, εξαιτίας της διαφοράς της πίεσης μέσα και έξω από το αεροπλάνο. Οι μικροσκοπικές τρύπες επιτρέπουν στον αέρα να περνάει από την καμπίνα στο χώρο ανάμεσα στα δύο τζάμια και να εξισορροπεί την πίεση.

4. Το γαλάζιο κομμάτι της γόμας


Όλοι πιστεύουν ότι η χρήση του είναι να σβήνει το στυλό από το χαρτί. Η πραγματική του χρήση όμως ήταν να σβήνει το μολύβι από πιο χοντρά φύλλα, γιατί το ροζ κομμάτι άφηνε σημάδι. Οι κατασκευαστές διαπίστωσαν ότι ο κόσμος δεν καταλάβαινε την πραγματική χρήση, κι έτσι άρχισαν να διαδίδουν τη χρήση του για το σβήσιμο του στυλό. Κάποιοι μάλιστα έβαλαν στο μπλε κομμάτι και την εικόνα ενός στυλό.

5. Οι οριζόντιες κουμπότρυπες στα πουκάμισα


Άλλο ένα μυστήριο για τα πουκάμισα: γιατί όλες οι κουμπότρυπες είναι κάθετες, αλλά οι πάνω πάνω είναι οριζόντιες; Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κουμπιά που είναι ψηλά ξεκουμπώνονται πιο εύκολα. Οι οριζόντιες κουμπότρυπες ανοίγουν πιο δύσκολα σε σχέση με τις κάθετες.

6. Οι επιπλέον τρύπες στα αθλητικά σας


Λίγοι τις προσέχουν, ωστόσο είναι σχεδιασμένες για έναν πολύ χρήσιμο λόγο: για να στερεώνονται τα παπούτσια στα πόδια σας και να μην τρίβονται στους αστραγάλους όταν αθλείστε. Δείτε πώς να τις χρησιμοποιήσετε στο παρακάτω βίντεο: 


7. Η τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια


Η τρύπα αυτή είναι σχεδιασμένη για να υπολογίζετε την ποσότητα μακαρονιών που χρειάζεται η μερίδα του ενός ατόμου.

8. Η μικρή τσέπη μέσα στην τσέπη του τζιν σας


Η πιο κοινή απάντηση είναι για να χωράει τα προφυλακτικά. Φυσικά, μπορεί να χωράει διάφορα μικροπράγματα, αλλά δεν είναι αυτή η αρχική της χρήση. Εμφανίστηκε στα τζιν Levi’s το 1873 για τα ρολόγια τσέπης.

9. USB stick


Το σίδερο που πάει και έρχεται στο usb δεν είναι για να καλύπτει την υποδοχή του stick. Ή μάλλον είναι και γι’ αυτό. Αλλά είναι κυρίως για να συγκρατεί και το 2ο usb stick όταν συνδέσουμε ταυτόχρονα και τα 2!

10. Το κομμάτι υφάσματος που έχουν μαζί τους μερικά ρούχα



Δεν είναι για να τα ράψετε σε περίπτωση που τρυπήσουν τα ρούχα σας. Χρησιμοποιούνται για να δοκιμάσετε πώς αντιδρά το ύφασμα σε διάφορα καθαριστικά και χημικά.


Πηγή: fanpage.gr, rise.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια