Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραπεζικός υπάλληλος έδινε τους στόχους σε συμμορία ληστών

Ο τραπεζικός υπάλληλος έδινε πληροφορίες για την οικονομική επιφάνεια των στόχων και η συμμορία των Ελλήνων και Αλβανών, χτυπούσε τις πολυτελείς κατοικίες και τα γραφεία τους στο
νησί της Κέρκυρας. Εντυπωσιακό είναι ότι ένας από τους Αλβανούς δράστες είχε «σκηνοθετήσει» τον θάνατό του και είχε παρουσιάσει και πλαστό πιστοποιητικό θανάτου για να ξεμπλέξει από άλλη υπόθεση ναρκωτικών. Παράλληλα το κύκλωμα ενεπλάκη σε εικονική δημοπρασία τεράστιας ποσότητας… βότκας, που είχε κατασχεθεί και βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ στην Μαγουλέζα Αττικής, στην οποία εμπλέκονται και τελωνιακοί υπάλληλοι.
          Η εγκληματική οργάνωση είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος του νησιού, καθώς σχεδόν κάθε μήνα έκανε και ένα χτύπημα. Συνολικά εμπλέκονται εφτά άτομα, ανάμεσά τους μία 57χρονη Αλβανίδα, δύο άνδρες από την Αλβανία 44 και 41 χρόνων, δύο Έλληνες 50 και 44 (τραπεζικός υπάλληλος) χρόνων, ενώ αναζητούνται ένας 38χρονος από την Αλβανία και ένας 29χρονος Έλληνας.
Ο γιατρός και ο τουριστικός πράκτορας
Οι δράστες έπαιρναν πληροφορίες για τα θύματα από τον 44χρονο τραπεζικό υπάλληλο και εισέβαλλαν «συστημένα» εκεί όπου πίστευαν ότι θα αφαιρέσουν μεγάλα ποσά. Η μία ομάδα ακολουθούσε τα θύματα από την τράπεζα προς τα σπίτια τους και η δεύτερη είχε ήδη εισβάλει στο εσωτερικό τους.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα εισβολής σε πολυτελές σπίτι γνωστού γιατρού του νησιού από το οποίο αφαίρεσαν 130.000 ευρώ. Δεν σταμάτησαν, ωστόσο, εκεί, καθώς λίγο καιρό αργότερα εισέβαλλαν και στο ιατρείο του από όπου αφαίρεσαν ακόμα 50.000 ευρώ. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 14 διαρρήξεις σε οικίες, δύο σε καταστήματα και μία ζωοκλοπή.
Εντυπωσιακή ήταν και η ληστρική επιδρομή στο σπίτι μεγάλου τουριστικού πράκτορα της Κέρκυρας, στην περιοχή Κεφαλομάντουκο, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαίρεσαν 400.000 ευρώ. Ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 41 ετών αλβανικής υπηκοότητας, είχε καταδικαστεί σε εφτά χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών. Είχε καταφέρει, ωστόσο, να πλαστογραφήσει πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο έπεισε τη Δικαιοσύνη ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Έτσι, η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο.

Η δημοπρασίας της… βότκας
Οι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Ένας 44χρονος Αλβανός με την συνδρομή ενός 28χρονου Έλληνα και τελωνειακών υπαλλήλων είχαν μεσολαβήσει για λογαριασμό 50χρονου συλληφθέντoς, προκειμένου να στήσουν εικονική δημοπρασία στις 7 Οκτωβρίου 2016, για την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών (βότκα), που βρίσκονταν στον ΟΔΔΥ. Ο 50χρονος κατάφερε να «κερδίσει» δίνοντας 25.000 ευρώ προκειμένου να περιέλθουν στην κατοχή του τα κατασχεμένα ποτά. Το εντυπωσιακό της… δημοπρασίας είναι ότι από το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, τα 8.250 ευρώ κατέληξαν υπέρ Δημοσίου, τα υπόλοιπα 16.750 ευρώ μπήκαν στις «τσέπες» των… λαδωμένων τελωνειακών.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος - thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια