Ο Ελληνας αστυνομικός δεν θα γινει το εξιλαστήριο θύμα, στο βωμό των όποιων συμφερόντων, Κείμενο αστυνομικού

Αλήθεια γιατί ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι Αστυνομικοί είναι  υπάλληλοι που καλούνται να εκτελέσουν συγκεκριμένες διαταγές;

 Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουν ότι όταν η αστυνομία χρησιμοποιείται σε μέτρα τάξης διαφυλάττει τους θεσμούς ,την συνταγματική τάξη, τις αστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών αυτής της κοινωνίας; Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι οι αστυνομικοί σέβονται τους νόμους ή ότι έχουν το δικαίωμα να καταστέλλουν τις εξάρσεις βίας από όπου κι αν προέρχονται αυτές;

Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, όπως συνταγματικά κατοχυρωμένα  είναι και τα δικαιώματα των πολιτών, να διαδηλώνουν ήσυχα και φιλειρηνικά για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Αυτόν τον καρπό της δημοκρατίας άλλωστε, τον έχουμε γευτεί ήδη και εμείς, έχοντας πολλές φορές βρεθεί στο δρόμο του αγώνα. Και βέβαια έχοντας επιτύχει πολλά πράγματα, σεβόμενοι πρώτα και κύρια τον εαυτό μας, χωρίς να προκαλούμε  προβλήματα στα υπόλοιπα μέλη αυτής της κοινωνίας.

Ο Έλληνας Αστυνομικός κύριοι δεν είναι ούτε το εξιλαστήριο θύμα, ούτε πάει ως πρόβατο επί σφαγής στο βωμό των όποιων συμφερόντων.
Αυτό πρέπει να το  κατανοήσουν άπαντες.

Φώτης Βασίλης  Μέλος Π.Α.Σ.Α.
ΔΑΕ/ΥΜΕΤ

.