Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επανεξετάζει τις αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή, για παρεμβάσεις στο έργο του

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ανέσυρε από το αρχείο δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η κ. Δημητρίου ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, να επανεξετάσει τις καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αναφορές του κ. Αγγελή τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη, αφού συνέταξε πόρισμα 110 σελίδων.

Ο κ. Ρασιδάκης είχε καταλήξει ότι οι καταγγελίες του κ. Αγγελή δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ τόνιζε ότι αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Η κ. Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ζήτησε από τον κ. Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία που προέρχονται από:

1) την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 ατόμων για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου χωρίς εγγυήσεις. Ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Ιωάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο.

2) την μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου που μπήκε στο αρχείο, σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε και

3) την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια