Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λιπαρές τροφές που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου! Ποιες είναι;


Όσο μεγαλώνουμε μας πιάνουν σύνδρομα όπως «μη φάω κάτι με πολλά λιπαρά» και «πρέπει να αρχίσω να προσέχω τη διατροφή μου». Οπότε προκειμένου να διατηρήσεις το σώμα σου και να μην ξεκινήσεις να κάνεις κοιλίτσα, αποφεύγεις οποιαδήποτε τροφή είναι πλούσια σε λιπαρά.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι κάποιες τροφές που έχουν πολλά λιπαρά δε θα έπρεπε να λείπουν από τη διατροφή σου.

Γιαούρτι


Το γιαούρτι είναι πάρα πολύ υγιεινό παρά τα λιπαρά του. Μάλιστα έρευνες σε μια ομάδα υπέρβαρων ατόμων έδειξαν ότι προσθέτοντας το γιαούρτι στη δίαιτα τους, βοήθησε στο να χάσουν πόντους γύρω από τη μέση και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, να αγγίξουν το επιθυμητό βάρος.

Αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι και το θεωρείς άνοστο, μπορείς να το συνδυάσεις με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ακόμα και γλυκό του κουταλιού. Πίστεψε με, θα το λατρέψεις!

Ψάρια με πολλά λιπαρά


Ο σολομός, ο τόνος, η πέστροφα είναι μερικά από τα ψάρια που παρά τα λιπαρά τους, θα ήταν καλό να τα προσθέσεις στην διατροφή σου περισσότερο. Είναι πλούσια σε Ω-3 και έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθούν στην πρόληψη φλεγμονών. Σαν αποτέλεσμα, μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη και καρκίνου.

Επιπλέον, είναι τροφές γεμάτες πρωτεΐνη που σημαίνει ότι κάνει καλό και στους μυς! Μπορείς να τα φας ψητά, σούπα, στο γκριλ ή και ωμά στην περίπτωση του σολομού.

Ελαιόλαδο


Ως γνωστόν, η «Μεσογειακή» δίαιτα είναι η καλύτερη δίχως αμφισβήτηση. Αυτό συμβαίνει γιατί σαν βάση της έχει το ελαιόλαδο. Δυστυχώς το ελαιόλαδο είναι παρεξηγημένο γιατί όλοι πιστεύουν ότι είναι άκρως παχυντικό. Τη σωτηρία δίνει μια έρευνα, στην οποία το ελαιόλαδο μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά αποδείχθηκαν ότι είναι τροφές που βοηθούν στη μείωση της παχυσαρκίας και των καρδιακών ασθενειών.

Δε μιλάμε, φυσικά, για τα επεξεργασμένα και ξαναχρησιμοποιημένα λάδια, που βαφτίζουν ελαιόλαδο, γιατί αυτά είναι όντως βλαβερά για την υγεία. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το βούτυρο με το ελαιόλαδο στη μαγειρική σου και δε θα το μετανιώσεις.

Αβοκάντο


Το φρούτο που έχει γίνει της μόδας και όλοι βρίσκουν τρόπο να το βάλλουν σε κάποια συνταγή τους μέσα! Εντάξει, πέρα από αυτήν την τρέλα, τα καλά νέα είναι ότι το αβοκάντο είναι πολύ, πολύ θρεπτικό και είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά. Το 2014 σε ένα πείραμα που έγινε σε υπέρβαρους αρουραίους, οι οποίοι είχαν και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, έδειξε ότι δίνοντας τους αβοκάντο, η υγεία των αρουραίων βελτιώθηκε σημαντικά.

Συμβουλή! Μην δοκιμάσεις να φας το αβοκάντο σκέτο είναι απαίσιο. Φάε το είτε με ψωμί και μανούρι, τυρί ή πιες το σε μορφή χυμού ή smoothies.

Αυγά


Τα αυγά έχουν μπει στο περιθώριο των διατροφικών μας συνθηκών λόγω επειδή είναι γεμάτα στη χοληστερίνη. Βέβαια, όλο αυτό έχει πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από όσο θα έπρεπε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να φας παραπάνω από δυο αυγά την εβδομάδα. Τα αυγά είναι γεμάτα σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία αυτόματα τα καθιστούν υγιεινή τροφή!

Το θετικότερο όλων είναι ότι είναι από τις πιο εύκολες, απλές και με ποικιλία στο μαγείρεμα τροφές!

Ξηροί καρποί


Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους είναι από τους ξηρούς καρπούς που δεν έχουν ακόρεστα λίπη, είναι εξαιρετικά υγιεινά και έχουν βιταμίνη Ε. Όλα αυτά συμβάλουν στο να λειτουργεί καλύτερα το πεπτικό σου σύστημα. Αν προσέχει αρκετά τη διατροφή σου, προσπάθησε να τρως μέχρι πέντε αμύγδαλα τη μέρα.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς στο φαγητό σου ή το σνακ να προσθέσεις ξηρούς καρπούς. Τα κακά νέα είναι ότι εάν είσαι λάτρης του αλατιού, θα πρέπει να συνηθίσεις να τους τρως χωρίς αυτό.

Λάδι καρύδας


Το λάδι καρύδας είναι από τις πιο παχυντικές τροφές. Είναι γεμάτη κορεσμένα λιπαρά, περιέχει πολλά λιπαρά οξέα και γενικότερα δεν συνίσταται για κάποιον που κάνει δίαιτα. Όμως, είναι καλό μιας και προλαμβάνει τις φλεγμονές και επίσης μειώνει το ρίσκο μολύνσεων. Εντάξει, ίσως θα έπρεπε να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, δεν νομίζεις; Ίσα ίσα λίγο μαζί με το ρύζι σου, μιας και είναι φοβερός συνδυασμός.

Μαύρη σοκολάτα


Η μαύρη σοκολάτα είναι από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να καταναλώσεις μιας και είναι γεμάτη από υγιεινά λιπαρά, έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει και υπέροχη γεύση. Επιπλέον είναι ευεργετική και για όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπάθειες. Η μαύρη σοκολάτα είναι το κερασάκι στην τούρτα της ισορροπημένης διατροφής!


Πηγή: the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια