Τριπλή πύρινη τραγωδία σε Λάρισα, Μαρούσι, Χαλκίδα

Τρία περιστατικά με φωτιές σε σπίτια σημειώθηκαν την Τετάρτη. Αρχικά στην Λάρισα με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 4χρονου παιδιού, αργότερα στο Μαρούσι πάλι με τραυματισμό
παιδιού, ευτυχώς ελαφρά και το κακό τρίτωσε στην Χαλκίδα, καθώς ένας 80χρονος πέθανε από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του.

Στη Λάρισα

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε διαμέρισμα επί της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα . Η πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από κερί, προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε ένα τετράχρονο παιδί το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Αθήνα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη, κοινωνική λειτουργός των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων έχει αναλάβει την υπόθεση, η οποία φαίνεται πως έχει αρκετές τραγικές πτυχές.
Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που συνηγορεί και στην υπόθεση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που είχε η μητέρα ώστε να φωτίζει το σπίτι.
Ωστόσο, σημειώνουν πως η μητέρα αν και χωρισμένη με δύο παιδιά, είχε νυχτερινή εργασία προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της.
Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, εξήγησε πως η οικογένεια της μητέρας ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, αν και η ίδια δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια. Ωστόσο, παρέχονταν βοήθεια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, σε στενό μέλος της οικογένειας.
Τυχερό στην όλη ατυχία, στάθηκε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι για το σχολείο, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Στο Μαρούσι

 Φωτιά νωρίς το απόγευμα, σε σπίτι στο Μαρούσι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τζάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά το ένα παιδί της οικογένειας, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο ο πατέρας του, ενώ στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει και την μητέρα στο νοσοκομείο.

Στη Χαλκίδα

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε σπίτι στη συμβολή Τζαβέλα και Όθωνος στη Χαλκίδα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 80χρονος άνδρας. Άλλα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Η φωτιά προήλθε πιθανότατα από σόμπα, που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί ο ηλικιωμένος.

thetoc.gr