Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι αστυνομικοί της μαφίας των σελέμπριτι και η μεγάλη φυγή των αρχηγών της. Υπήρξε κερκόπορτα στην έρευνα όμως ποια;

Η λαϊκή θυμοσοφία αποφαίνεται ότι έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Από την άλλη, η αρχαιοελληνική σοφία επιβάλλει δια του αποφθέγματος μηδενί
δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις.

Το bloko.gr παρέθεσε χθες το βράδυ την άποψη του αστυνομικού υποδιευθυντή. Ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, αναφορικά με την εμπλοκή του στη μαφία των σελέμπριτι, ως πληροφοριοδότη. Γεγονός είναι ότι υπήρξε κερκόπορτα στην αστυνομική έρευνα που παραλίγο και το πέτυχε σε κάποιο βαθμό, να τινάξει την  υπόθεση στον αέρα. Και λέμε σε κάποιο βαθμό, γιατί οι αρχηγοί της μαφίας το έσκασαν. Οι αστυνομικοί που έκαναν τις κατ’ οίκον έρευνες, διαπίστωσαν ότι έφυγαν άρον άρον λίγο πριν την έναρξη της επιχείρησης, αφήνοντας πίσω τους μέσα στη νύχτα τηλεοράσεις ανοιχτές και άδειες τις κρύπτες στις οποίες αποθήκευαν τον πακτωλό της λεηλασίας. Πήραν μαζί τους χρήματα, κοσμήματα και ποιος ξέρει πόσες ράβδους χρυσού και ασημιού.

Είναι χαρακτηριστικά εξωφρενικό επίσης, πως αρχηγικό μέλος της συμμορίας, ενημέρωσε άκουσον άκουσον αστυνομικό της Αλεξανδρούπολης, πως τον είχαν καταδιώξει συνάδελφοι του μετά από κλοπές. Είναι σαν το ανέκδοτο που ομολογούν οι επιβάτες στον τροχονόμο πως ο οδηγός είναι μεθυσμένος και το αυτοκίνητο κλεμμένο. Και τι κάνει ο αστυνομικός; Μαθαίνει από τους συναδέλφους του πως αστυνομικοί από την Αθήνα και συγκεκριμένα από το Μαρούσι έχουν παγιδεύσει το τηλέφωνο του κι εκείνος, ο μαφιόζος δηλαδή παίρνει τα μέτρα. Με όλα αυτά θέλουμε να πούμε πως ενώ υπάρχει η φωτεινή όψη της αστυνομίας  που καταδιώκει και συλλαμβάνει το έγκλημα, υπάρχει κι εκείνη που το καλύπτει και το υποθάλπει.

Και μιλάμε για τα μέλη μιας συμμορίας, που με την εξάρθρωση η εκτίμηση των αρμόδιων αξιωματικών είναι ότι θα πέσει η εγκληματικότητα ακόμη και μέχρι το 30%. Για τέτοιο εύρος δράσης και μανίας στην πράξη ο λόγος. Και μιας περί της μανίας τους, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στα περισσότερα σπίτια που μπήκαν έσπαγαν μπάνια, άνοιγαν βρύσες και κατέστρεφαν υδραυλικές εγκαταστάσεις, για λόγους εκδικητικότητας όπως αποφάνθηκε ο διοικητής της ασφάλειας, ίσως όμως για να κολυμπήσουν στο νερό και να καταστραφούν τα βιολογικά ίχνη που άφηναν στο καταστροφικά ισοπεδωτικό πέρασμα τους.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια