Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις


Ένας Ιταλός καρδιολόγος δημιούργησε ένα νέο παγωτό, το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις αποτελεί όντως μία άξια πηγή ενέργειας.

Ο Καθηγητής Valerio Sanguigni, από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vegata δεν δεχόταν το γεγονός πως μία τροφή πλούσια σε γεύση δεν μπορεί να σταθεί προς όφελος του οργανισμού. Έτσι συγκέντρωσε μία ποικιλία από τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και τις έβαλε στο παγωτό του.

Αν και δεν αποκαλύπτει, όπως είναι φυσικό, το μυστικό της συνταγής του, μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιεί είναι η σκόνη κακάο, το πράσινο τσάι και τα φουντούκια.

Ο έλεγχος επιδόσεων αποδόθηκε σε αθλητές στατικού ποδηλάτου, οι μισοί από τους οποίους χωρίς να το γνωρίζουν δοκίμασαν το παγωτό του γνωστού καρδιολόγου και οι άλλοι μισοί απλό παγωτό σοκολάτας. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έκαναν εξετάσεις αίματος πριν και μετά τη δοκιμή του παγωτού και τους ζητήθηκε να κάνουν ποδήλατο όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. 

Η έρευνα έδειξε ότι βελτιώθηκε η αγγειακή λειτουργία σε όσους συμμετέχοντες έφαγαν το νέο παγωτό, ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή σε όσους έφαγαν το απλό παγωτό. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι ένα φυσικό παγωτό πλούσιο σε πολυφαινόλες βελτίωσε σημαντικά την αγγειακή λειτουργία και τη σωματική απόδοση σε υγιή άτομα μέσω της μείωσης του οξειδωτικού στρες. Και πρόσθεσε ότι οι χαμηλές, ελεγχόμενες θερμοκρασίες είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων των τροφίμων και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε να τα προσθέσει στο παγωτό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Nutrition".

Αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε σίγουρα το παγωτό αυτό θα προστεθεί στο πάνθεον των ιταλικών τροφίμων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε αυτά περιλαμβάνονται το κόκκινο κρασί, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τις ντομάτες, τα οποία αποτελούν τροφές που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη μακροζωία των Ιταλών.

Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των αιωνόβιων έχει τριπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από 15 χρόνια.


Πηγή: independent.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια