Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διατηρείται (;) τελικά το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης

Σε αναδίπλωση φαίνεται πως οδηγούνται τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στην πρόθεσή τους για κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της 


Καστάνιανης Πωγωνίου. Οι έντονες διαμαρτυρίες τόσο των πολιτών όσο και φορέων της περιοχής του Πωγωνίου αλλά και τοπικών βουλευτών έπιασαν τόπο και ήδη γίνεται λόγος εκ μέρους των αρμόδιων Υπουργείων για διατήρηση της μονάδας, η οποία είναι γεγονός ότι εποπτεύει μία παραμεθόριο περιοχή με πολλά προβλήματα λόγω της «εισαγόμενης» απ’ την Αλβανία εγκληματικότητας και αποτελεί στήριγμα για τους ακρίτες κατοίκους της.
Ενημέρωση από Τασούλα
Σύμφωνα με πληροφορίες του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ.  Κώστα Τασούλα από το Υπ. Εσωτερικών - τις οποίες χθες μετέφερε τόσο στον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, όσο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων Κων/νο Κίτσιο - το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της Καστάνιανης δε θα κλείσει τελικά καθώς επιτελεί σημαντική αποστολή στην Ελληνοαλβανική μεθόριο!
Ο Κ. Τασούλας εμφανίστηκε αισιόδοξος, με κάποια όμως επιφύλαξη για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γιαννιώτης βουλευτής της Ν.Δ. είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών στην οποία τόνιζε ότι η απομάκρυνση του εν λόγω Τμήματος «υπονομεύει τα αισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας των κατοίκων της ακριτικής περιοχής που τους ενέπνεε η επιτόπου παρουσία της Συνοριοφυλακής σε μια περίοδο που η εισαγόμενη από την Αλβανία εγκληματικότητα είναι εντονότατη».
Την ίδια πληροφορία περί διατήρησης του Τμήματος Καστάνιανης μετέφερε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και στον Δήμαρχο Πωγωνίου.
Η Ένωση Αστυνομικών

Tην έντονη αντίδραση και την απογοήτευσή της για την προοπτική «λουκέτου» στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κατάνιανης εξέφρασε μέσω επιστολής της προς τους αρμόδιους φορείς και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σ’ αυτήν, «κατανοώντας και συνταυτιζόμενοι με το ομόθυμο και κατηγορηματικό συναίσθημα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής του Πωγωνίου, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα αρνητική, διότι πρόκειται να οξύνει τα ήδη μεγάλα και ασύμμετρα προβλήματα ασφαλείας, υπονομεύοντας παράλληλα λόγω συνόρων κατά τρόπο συνολικό την εθνική μας ασφάλεια, αφού οι ακρίτες μας κατ’ ουσία εποπτεύουν μέσω του τομέα αρμοδιότητάς τους τα βόρεια σύνορα  της χώρας μας».

Η Ένωση επισημαίνει τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αλλά και όπλων που κατάσχονται, καθώς και τις δυσκολίες αστυνόμευσης της περιοχής, λόγω του μεγάλου μήκους της συνοριακής γραμμής και του δύσβατου γεωγραφικού ανάγλυφου τα οποία την χαρακτηρίζουν, τονίζοντας παράλληλα ότι περαιτέρω αποδυνάμωσή της από αστυνομική δύναμη θα εντείνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της.
proinoslogos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια