Νέες στάσεις εργασίας στον Ηλεκτρικό

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας και αυτήν την εβδομάδα στον Ηλεκτρικό. Το σωματείο ηλεκτροδηγών έχει εξαγγείλει στάσεις για σήμερα Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. και
την Παρασκευή (2/12) από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ με ανακοίνωσή της απευθύνθηκε στο επιβατικό κοινό, διευκρινίζοντας ότι «η έναρξη μιας απεργίας αποτελεί την ύστατη λύση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας», επισημαίνοντας ότι κατά την 96χρονη παρουσία της στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ξεκινήσει μια απεργιακή κινητοποίηση χωρίς να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου, χωρίς ενημέρωση όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των επιβατών. Τονίζει ότι δεν μετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες αναφέρει ότι «δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων».

«Είναι σαφές ότι η προκήρυξη αυτών των απεργιών μπορεί να ερμηνευτεί και ως άρνηση διαλόγου για το μείζον ζήτημα της διατήρησης ενιαίας της εταιρείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών» καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης εργαζομένων και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με «σχέδιο και ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες τον δρόμο για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, χωρίς πισωγυρίσματα από αδιέξοδες, αλυσιτελείς, αποσπασματικές κινήσεις».

protothema.gr