Αποδίδει το αμυντικό δόγμα της ΕΛ.ΑΣ. και τα ακούνητα- αμίλητα στρατιωτάκια των ΜΑΤ;

Κάποτε, ο επανελθών στο πολιτικό προσκήνιο Βύρων Πολύδωρας, σε μια αποστροφή του λόγου ως υπουργός δημόσιας τάξης και προκειμένου να μεθερμηνεύσει τη ρητορική του για τα επεισόδια στις επεισοδιακές διαδηλώσεις και την στάση της αστυνομίας, είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ ως ακούνητα και αμίλητα στρατιωτάκια.

Η συγκεκριμένη διαλεκτική σχέση αστυνομίας και διαδηλωτών όπως με γλαφυρό τρόπο την είχε περιγράψει τότε ο κ. Πολύδωρας, φαίνεται πως βρήκε μοντέλο εφαρμογής στο σημερινό πεδίο άσκησης επεμβατικής- παρεμβατικής αστυνομικής τακτικής, με τον καθορισμό ήπιας έως "ατονικής" παρουσίας της αστυνομίας σε ακόμη και έκρυθμες εστίες.

Κι επειδή όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται και παρά την όποια επιφυλακτικότητα στις πολιτικές στρατηγικές εφαρμογές, το αποτέλεσμα φαίνεται να δικαιώνει τους εμπνευστές του αμυντικού δόγματος. Μιλώντας στο bloko.gr κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως οι όποιες εντάσεις εκτονώθηκαν και δεν υπήρξε συνέχεια, σε αντίθεση με το παρελθόν που η αστυνομική βία, ακόμα και η πλέον νομιμοποιημένη μορφή της, σημείωνε αντιδράσεις διαρκείας. 

Από μια οπτική, τα αποτελέσματα φαίνεται ότι δικαιώνουν μέχρι σήμερα το στρατηγικό δόγμα, ειδικά τώρα που μπήκαμε στον καυτό Νοέμβρη και έπεται ο θερμός Δεκέμβρης. Από την άλλη, υπάρχει το ζήτημα των τραυματισμένων αστυνομικών. 

"Και ποιος μας εγγυάται ότι αν κυνηγούσαμε αναρχικούς στις ταράτσες δεν θα συνέβαινε κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα αστυνομικού ή διαδηλωτή με συνέπεια να καθόριζε απρόβλεπτες καταστάσεις και ασύμμετρες απειλές" ήταν η ανταπάντηση.
.