Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως αποτιμούν οι αναρχικοί την κατάληψη Γκίνη σε σχέση με τα επεισόδια, Υπονοούμενα για προβοκάτσια των ΜΑΤ

Το κείμενο αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο athens.indymedia.org

Σήμερα το πρωί 18/11/2016 ολοκληρώσαμε την κατάληψη του κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο, που
ξεκινήσαμε τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη.

Εκτιμούμε πως πετύχαμε τις στοχεύσεις που είχαμε θέσει από την αρχή· αφενός, την άρση της μονοκρατορίας των κομματικών μηχανισμών σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου, κι αφετέρου, την έμπρακτη αμφισβήτηση της κρατικής καταστολής. Ανοιχτό κι ελεύθερο Πολυτεχνείο σημαίνει για μας τόπος εξεγερτικής συνάντησης μεταξύ όλων όσων αντιμάχονται την εκάστοτε εξουσία και εκμετάλλευση.

Μετά την αρχική κατάληψη του κτηρίου Γκίνη και τις ακόλουθες αντεγκλήσεις με αριστερές παρατάξεις και φωτορεπόρτερ, πήραμε τον έλεγχο όλου του Πολυτεχνείου μετά την αποχώρησή τους. Κρατήσαμε τις πύλες ανοιχτές για τους διαδηλωτές, που κατεβαίνοντας στην πορεία για το Πολυτεχνείο υπέστησαν τη γνωστή αστυνομοκρατία, και τον κόσμο που θέλησε να βρεθεί μαζί μας. Ακολούθησαν πολύωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως και περιμετρικά της πλατείας των Εξαρχείων, σε μια αυθεντική έκφραση αμφίδρομης αλληλεγγύης μεταξύ των εξεγερμένων.

Παρ’ όλες τις απόπειρες καταστολής (με ευθείες βολές στα σώματα με διαφόρων τύπων δακρυγόνα, κρότου λάμψης, πλαστικές σφαίρες και πέτρες), δεν προσήχθη ούτε συνελήφθη κανείς/καμιά μέσα από την κατάληψη. Υπήρξαν ωστόσο προσαγωγές και 13 συλλήψεις ατόμων κατά τη διάρκεια της μέρας στην Αθήνα, για τα οποία απαιτούμε την άμεση άρση των διώξεων εναντίον τους, όπως και για τους συλληφθέντες της 15ης Νοέμβρη.

Συντροφικούς χαιρετισμούς σε όσες κι όσους κατέβηκαν μαχητικά στους δρόμους σε άλλες πόλεις. Καμιά δίωξη για τους συλληφθέντες αυτών των κινητοποιήσεων.

Αλληλεγγύη σε όσους κι όσες συνεχίζουν να διαχέουν τον αναρχικό αγώνα.

Αναρχικές/Αναρχικοί

ΥΓ.: Γύρω στη 1 τα ξημερώματα της 18ης Νοέμβρη, κι ενόσω η πύλη της οδού Στουρνάρη ήταν κλειστή και εντός του Πολυτεχνείου πραγματοποιούνταν συνέλευση της κατάληψης, η περιφρούρηση αντιλήφθηκε πως είχε πάρει φωτιά η οροφή του περιπτέρου απέναντι από το Πλαίσιο στην οδό Στουρνάρη, έχοντας δίπλα ακριβώς παραταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια