Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανσαμιακή Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

Πανσαμιακή Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του στο νησί οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμος Σάμου, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

«Έλα να ενώσουμε τις φωνές μας! Φτάνει πια η κοροϊδία! Η Σάμος δεν αντέχει πια. Έλα να βάλουμε… hot-stop στα ψέματα» ανέφερε και σε σχετική αφίσα της η τοπική δημοτική Αρχή, που θέτει ως βασικό εκ των αιτημάτων της την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και τη μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Την κινητοποίηση στήριξαν η τοπική Περιφερειακή Ενότητα, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου και σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων.

Σε ψήφισμά της η τοπική Μητρόπολη ζήτησε «πρόσφυγες και μετανάστες να είναι μόνο διερχόμενοι από το νησί μας» και κάλεσε «την κυβέρνηση και τον υπεύθυνο υπουργό να πράξουν ό,τι συμφώνησαν, υποσχέθηκαν και δεσμεύθηκαν για την εκτόνωση της παρούσας κρίσης, η οποία τις τελευταίες ημέρες απειλεί τη φιλήσυχη ζωή της τοπικής μας κοινωνίας και ολόκληρου του ακριτικού μας νησιού, και απαιτούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποσυμφόρηση του νησιού μας».

Το πρωί τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα στην πόλη της Σάμου υπολειτούργησαν, λόγω της συμμετοχής των πολιτών στο συλλαλητήριο, ενώ έγιναν και μετακινήσεις κατοίκων από άλλες περιοχές της Σάμου προς την πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται  Δευτέρα στο hotpsot του νησιού (2.301) είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τη χωρητικότητά του (850), ενώ επιπλέον 424 φιλοξενούνται σε άλλες τοπικές δομές.

Παράλληλα, απανωτά είναι τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα παραβατικότητας και οι συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο, ενώ καταγράφονται διαδοχικές πυρκαγιές, αλλά και επεισόδια με εμπλοκή προσφύγων ή και Ελλήνων.

Και τα ξημερώματα, στο hotspot του νησιού, δύο Μαροκινοί, ηλικίας 19 και 24 ετών, τραυμάτισαν δύο Αφγανούς 18 και 24 ετών με μαχαίρι και με συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser). Οι δράστες συνελήφθησαν, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.


πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια