Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ΚΚΕ καθοριστικός παράγοντας σήμερα για το "αν καεί η Αθήνα..."

Απ' ότι φαίνεται, η ελληνική αστυνομία ποντάρει στο ... κόκκινο σήμερα για τη διατήρηση της  κοινωνικής ειρήνης -στο συγκριτικά όσο το δυνατόν χαμηλότερο
δυνατό επίπεδο- εξαιτίας της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Και συγκεκριμένα ποντάρει στο ΚΚΕ. Σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, η διαδήλωση του ΚΚΕ που θα ξεκινήσει από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα κατά περίπου μισή ώρα νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο μπλοκ, θα ακινητοποιηθεί πάνω σε ισχυρό αστυνομικό φραγμό στη Σταδίου. Κι εκεί ακριβώς θα "παιχθεί" το στοίχημα της ομαλότητας.

Όπως επισημαίνεται, εάν οι κόκκινοι διαδηλωτές που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 10.000 παραμείνουν σε συμπαγή παράταξη και δεν αποχωρήσουν, τότε θ' αποστερήσουν το ζωτικό χώρο σύγκρουσης με τα ΜΑΤ σε όλους όσοι εκπονούν και καταστρώνουν σχέδια υψηλής έντασης. Κι αυτό γιατί η δυνατότητα της δικής τους κίνησης θα περιοριστεί εκ των πραγμάτων γύρω από την Ομόνοια και προς τα Εξάρχεια, μια εξέλιξη και προοπτική που βολεύει και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό την ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος της κυκλωτικής "διολίσθησης" προς την Αθηνάς και μέσω της πλατείας στο Μοναστηράκι κίνηση προς τα πάνω, οπότε θα αυξηθεί κατά πολύ ο κίνδυνος για υψηλής έντασης κι έκτασης καταστροφιθκών επεισοδίων, όμως εικάζεται ότι και γι αυτή την πιθανότητα έχουν ληφθεί μέτρα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια