Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιστορίες που γράφει η ζωή… Ο αστυνομικός από τα Γιάννινα αποχαιρετά τον μικρό άγγελο της Μόριας

Ιστορίες που γράφει η ζωή... Άλλοτε με χαμόγελα κι άλλοτε γεμάτες πόνο... Εδώ και πολλούς μήνες η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το προσφυγικό. Ένα θέμα που
ξυπνά τα πιο βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης μαζί όμως προκαλεί και έντονες αντιδράσεις!
Η Μόρια μοιάζει πολύ μακριά από την Ήπειρο... Εκεί ένα παιδάκι μαζί με τη γιαγιά του κάηκαν από φιάλη γκαζιού με την οποία μαγείρευαν μέσα στη σκηνή όπου ζούσαν. Δύο άνθρωπου που κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες του πολέμου στο Ιράκ, τελικά βρήκαν το θάνατο στο «κέντρο φιλοξενίας» στην Ελλάδα.
Η Μόρια μοιάζει πολύ μακριά από την Ήπειρο... Αλλά εκεί έτυχε να βρεθούν αρκετοί Ηπειρώτες. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί που κατά καιρούς έχουν αποσπαστεί από την περιοχή για να συμβάλλουν στη φύλαξη των νησιών του Αιγαίου.

aggelos kostas1

Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα τον μικρό της Μόριας. Ήταν ο Άγγελός του... Το «Ψυχοπαίδι».
Σ’ αυτό το κέντρο, το κέντρο της ντροπής για την Ευρώπη, ο Κωνσταντίνος Βαγγελής από τα Γιάννινα γνώρισε τον Bares, τον μικρό Κούρδο από το Ιράκ... Και έγιναν αχώριστοι! Είναι αυτά τα ανεξήγητα της ζωής, οι μοναδικοί δεσμοί που δημιουργούνται μεταξύ ανθρώπων που μέχρι χθες ήταν άγνωστοι!
Και σήμερα ο Κωνσταντίνος Βαγγελής από τα βουνά της Ηπείρου πλέον αποχαιρετά τον μικρό του Άγγελο με ένα σπαραχτικό μήνυμα..

aggelos2


«Δυο λόγια για τον Bares...έναν μικρό Άγγελο από το Ιράκ που δεν πρόλαβε τη Ζωή...
Ήρθες αγγελάκι μου και τύλιξες αυτά τα δυο χεράκια γύρω μου στη δεύτερη υπηρεσία που έκανα στο νησί. Κι από τότε σε είχα σε κάθε βάρδια μαζί μου...Σε είχα συντροφιά δυο μήνες με περίμενες είχα δεν είχα κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί......
Και σήμερα με πήραν οι συνάδελφοι και μου είπαν ότι εσύ ήσουν η ψυχούλα που κάηκε στη φωτιά της Μόριας, το Ψυχοπαίδι.....
Πλήρωσες ακριβά το Ευρωπαϊκό όνειρο των γονιών σου, τον πόλεμο, την προσφυγιά.....
Έγινες εσύ το Θύμα και που είναι οι Θύτες;
Καλό Ταξίδι Αγγελάκι μου, μακάρι να μπορούσα να σε ξανακούσω να τρέχεις στην κατηφόρα και να φωνάζεις Police ή μάλλον όπως το έλεγες Pulice......»



epiruspost.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια