Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιούς ενοχλεί η ενίσχυση των Δημοκρατικών Διαδικασιών με έναν επιπρόσθετο Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας..;

Ο υπό σύσταση Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, πέραν των άλλων, έχει στόχο την αποτελεσματική διερεύνηση περιστατικών βίας και
αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας και τους Υπαλλήλους των Καταστημάτων Κράτησης.

 Αποτελεί αίτημα πολλών εθνικών και διεθνών οργάνων προστασίας δικαιωμάτων, όπως η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ή ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το αίτημα αυτό σχετίζεται με περιστατικά αυθαιρεσίας ενστόλων και σωφρονιστικών υπαλλήλων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τις καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τέτοιες υποθέσεις και με την ελλειμματική διερεύνηση τέτοιων περιστατικών.

Ο μηχανισμός αυτός θα διερευνά περιστατικά που αφορούν ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών αναλαμβάνει η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός αυτός δεν θα υποκαθιστά τον δικαστικό και πειθαρχικό έλεγχο των περιστατικών αυθαιρεσίας, αλλά θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά.

Άδικα λοιπόν κόπτονται όσοι τεχνιέντως επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως υποβάθμιση των πειθαρχικών οργάνων και των υφιστάμενων οργάνων ελέγχου των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Άδικα το ερμηνεύουν ως παρατεταμένο μένος των κυβερνώντων και συνεχή απρόκλητη προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης του έργου των εργαζόμενων αστυνομικών.

 Όταν πάψουν να αντιλαμβάνονται τα δημοκρατικά ιδεώδη ως προσχήματα, τότε θα αντιληφθούν οτι οι μηχανισμοί ελέγχου στις Δημοκρατίες, λειτουργούν ως ασπίδες προστασίας των αφοσιωμένων στις Αρχές του Δικαίου και του Συντάγματος εργαζομένων έναντι εκείνων, ευτυχώς λίγων περιπτώσεων επίορκων, που το καθεστώς της ατιμωρησίας τους, πλανάται ως γκρίζο σύννεφο επάνω στο σύνολο των έντιμων ένστολων εργαζόμενων.

Οι μόνοι που έχουν λόγο να είναι ενάντιοι σε Αρχές που ελέγχουν τις αυθαιρεσίες είναι οι αυθαιρετούντες, οι έντιμοι κανέναν απολύτως λόγο.

Κάθε άλλη προσέγγιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και μικροπολιτική.



enstoloi.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια