Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το απαραβίαστο βραχιολάκι και η ευθύνη της εταιρείας σεκιούριτι, Πόσο κοστίζει- ποιοι το φορούν

Η πρώτη απόδραση ηλεκτρονικού τύπου είναι γεγονός και το απαραβίαστο βραχιολάκι αποδείχτηκε κάτι σαν τον γόρδιο δεσμό που δεν ήθελε τέχνη, αλλά βίαιο τρόπο για να παραβιαστεί.

Και μάλιστα, τον τίτλο του πρώτου ηλεκτρονικού δραπέτη κέρδισε μια γυναίκα, που κατηγορείται ως μέλος μιας από τις μεγαλύτερες συμμορίες του λευκού κολάρου, που έδρασε με νόμιμη επίφαση. Πρόκειται για μια 44χρονη που είχε αποφυλακιστεί πριν από 6 μήνες με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού και ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι.

Χθες το βράδυ όμως, η γυναίκα παραβίασε τον περιοριστικό όρο ανοίγοντας την εξώπορτα του σπιτιού της που βρίσκεται στην οδό Καρδίτσης στην Ομόνοια και σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα οι υπεύθυνοι της επιτήρησης της ενημέρωσαν την αστυνομία για την έξοδο και την εκπομπή σταθερού σήματος από το βραχιολάκι στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ερώτημα είναι πάντως γιατί οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι δεν ενημέρωσαν την αστυνομία αμέσως μόλις βγήκε από το σπίτι της ώστε να δοθεί χρόνος για την αναζήτηση και τη σύλληψη της. Δεν είχαν επιτηρητή βάρδιας ή συμβαίνει κάτι άλλο; Νομίζουμε ότι απαντήσεις ίσως και να δοθούν όταν περατωθεί ή έρευνα.  

Η ηλεκτρονική δραπέτης ήταν μεταξύ των κατηγορούμενων για τη μεγάλη υπόθεση της energa που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν και εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, δεν απέδιδαν τα χρήματα στο δημόσιο, προκαλώντας οικονομική βλάβη 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Με το ευεργετικό μέτρο του ηλεκτρονικού βραχιολιού εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός φυλακών σήμερα άλλοι 4 υπόδικοι, όλοι για υποθέσεις του οικονομικού εγκλήματος, από τους οποίους 1 ή 2 για τo ίδιo σκάνδαλο της energa, καθώς και ο κ. Λιακουνάκος που κατηγορείται για μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά. Ένας ακόμη το φορά στην Θεσσαλονίκη και 2 φοιτητές μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Ρωμανός. 

Η αγορά του βραχιολιού κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ ενώ επιβαρύνεται ο χρήστης με την καταβολή 12,9 ευρώ ημερησίως. Στην περίπτωση που συλληφθεί ο παραβάτης, θα επιστρέψει στη φυλακή και σχεδόν θα διπλασιαστεί η ποινή. Η συγκεκριμένη γυναίκα, είχε πρόσφατα και συγκεκριμένα την Παρασκευή ανανεώσει τον «δεσμό» της με το βραχιολάκι για άλλους 6 μήνες, όμως φάνηκε άπιστη με το καλημέρα.

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια