Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις την κολόνια σου!


Υπάρχουν 3 λάθη που κάνουν οι άνδρες όταν βάζουν κολόνια. Το πρώτο λάθος που κάνουν είναι ότι την εφαρμόζουν σε λάθος σημεία, βάζουν υπερβολική ποσότητα και την τρίβουν επάνω στο δέρμα τους μετά τη χρήση.

Εφαρμογή σε λάθος σημεία

Η κολόνια είναι λίγο δύσκολη υπόθεση. Τα έλαια που περιέχει είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απορροφούνται και να συγχωνεύονται με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο το δικό σου μοναδικό άρωμα. Αυτό δε μπορεί να γίνει όταν τη χρησιμοποιείς επάνω από τα ρούχα σου. Γι’ αυτό το λόγο, ψέκασε την κολόνια σου μόνο επάνω στο δέρμα σου. Αυτό, επίσης, σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψεκάζεις στον αέρα και να περνάς μέσα από το σύννεφο που δημιουργείται.

Ωστόσο, το σημείο που εφαρμόζεις την κολόνια επάνω στο δέρμα σου έχει επίσης σημασία. Θέλεις να την εφαρμόσεις σε κάποιο σημείο που είναι ζεστό, σε σημείο όπου θα ζεσταθεί στην πορεία της ημέρας και θα σκορπίσει τη μυρωδιά των ελαίων που περιέχονται σε αυτή. Αν το σημείο είναι πολύ ζεστό, η μυρωδιά θα σκορπιστεί πολύ γρήγορα. Αν είναι πολύ κρύο, όπως για παράδειγμα στον καρπό σου, τα αρώματα δε θα φτάσουν σε αυτούς που θέλεις.

Το ιδανικό σημείο για να την ψεκάσεις είναι η περιοχή μεταξύ του στήθους και του λαιμού. Το γεγονός ότι πολλοί άντρες έχουν στο σημείο αυτό τρίχες, αποτελεί πλεονέκτημα καθώς οι τρίχες στο στήθος μπορούν να παγιδεύσουν τα έλαια και να κάνουν το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο επάνω στο δέρμα τους.


Υπερβολική ποσότητα

Καλό θα ήταν να θυμάσαι ότι όσο λιγότερο, τόσο καλύτερο. Την κολόνια θα πρέπει να την ανακαλύπτει ο άλλος επάνω σου κι όχι να τον πνίγεις με τη μυρωδιά της. Αν το παρακάνεις, το πιο πιθανό είναι να ζαλίσεις τους γύρω σου αλλά και τον εαυτό σου από την έντονη μυρωδιά.

Παρόλα αυτά, ο σκοπός της χρήσης της είναι να μυρίζει. Γι’ αυτό βεβαιώσου ότι δε βάζεις πολύ μικρή ποσότητα.

Τρίψιμο κολώνιας επάνω στο δέρμα

Τέλος, αφού ψεκάσεις την κολόνια, άπλωσε την με απαλά χτυπήματα επάνω στο δέρμα σου και μην την τρίψεις. Δεν είναι κάποιο γαλάκτωμα που πρέπει να απορροφήσει το σώμα σου – είναι ένα έλαιο σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να «καθίσει» επάνω στο δέρμα και να αναμιχθεί με τα φυσικά του έλαια. Αν την τρίψεις, θα την απορροφήσεις και μπορεί να αλλάξει τη μυρωδιά της.

Όσο για το πότε πρέπει να φορέσεις κολόνια; Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα.


Πηγή: the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια