Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια της ασφάλειας η γυναίκα αράχνη, Για ποιο σκάνδαλο με νομάρχη την καταζητούσαν

Μια νεαρή γυναίκα δημοσιογράφο της Δράμας (Σ.... Μπ...), που όλοι πίστευαν ότι διαφεύγει τα τελευταία δύο χρόνια στο εξωτερικό, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το βράδυ στην
Γλυφαδα αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αξιοποίησαν στο έπακρο πληροφορίες συναδέλφων τους της αστυνομίας στην Δράμα.

Όπως προέκυψε, η γυναίκα αράχνη όπως έγινε γνωστή ιδιως στον τοπικό τύπο της ανατολικής Μακεδονίας, διέμενε σε κατοικία- κρησφύγετο α στην Παλλήνη.

Σε βάρος της, εκκεμεί απόφαση δικαστηρίου του 2014 καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλο της νομαρχίας Καβάλας για ηθική αυτουργία από κοινού απιστίας στην υπηρεσία και άλα αδικήματα.

Πιο αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση παραθέτουμε από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας xronometro.comμε ημερομηνία 5 Απριλίου 2015.

Για την ιστορία, η υπόθεση αφορά τη λήψη 11 χρηματικών ενταλμάτων, που ελήφθησαν από τη Δραμινή δημοσιογράφο Σ... Μπ...., για παροχή υπηρεσιών και διοργάνωση εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Καβάλας.
Η Σ... Μπ.... είναι από τις βασικές κατηγορούμενες, όμως τα ίχνη της αναζητούνται κάπου στο εξωτερικό, ενώ εις βάρος της υπάρχουν δύο εντάλματα σύλληψης, το ένα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και το άλλο για μη απόδοση και οφειλές Φ.Π.Α. προς το δημόσιο.
Με βάση τη δικογραφία, φέρεται να εισέπραξε για τα έργα της ποσά που ξεπερνάνε τις 200.000 ευρώ από τα ταμεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας επί διοικήσεως Θ.... Κ.... Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανακριτική διαδικασία προκύπτει ότι ο τέως Νομάρχης στις ερωτήσεις για το ποια πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις τους, μεθοδεύοντας μια σειρά ενεργειών «έδειξε» τους στενούς του συνεργάτες, αναφέροντας τα εξής:
«Κατά τη γνώμη μου το εκτελεστικό όργανο αυτών των μεθοδεύσεων ήταν ο κ. Κ.... Τσ..... (σ.σ. δημοσιογράφος του γραφείου Τύπου της Νομαρχίας επί διοικήσεων Κ......), ο οποίος γνώριζε και είχε σχέσεις με τη συνάδελφό του κ. Σ... Μπ..... Καθοριστική ευθύνη επίσης έχουν οι Αντινομάρχες κ.κ. Γ.... Τσ..... και Κ... Τζ...., οι οποίοι άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, χωρίς να μπορώ να πω αν αυτό έγινε με πρόθεση ή χωρίς. Εκτιμώ ότι ευθύνη είχε και ο κ. Α.... Σπ....., ο οποίος είχε διατελέσει Διευθυντής στην Υ.Δ.Ε. Καβάλας και ήταν προσωπικός φίλος του Γ.... Τσ.... με τον οποίο είχε κάποιας μορφής συνεργασία μετά τη συνταξιοδότηση του για περίπου ένα – ενάμιση μήνα».
Ωστόσο, στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσ.... να έχει στα χέρια του ακράδαντα στοιχεία που είναι ικανά να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες, καθώς η εμπλοκή του ήταν πιο πολύ διαδικαστική και όχι επί της ουσίας. Τα περισσότερα όμως αναμένονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο, παραπέμπει τον Θ... Κ... για απιστία, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, με τις κατηγορίες να είναι βαριές και για τους τέως αντινομάρχες, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον υπεύθυνο Τύπου της Νομαρχίας. Το βούλευμα, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, Επαμεινώνδα Αδαμακόπουλου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία της Νομαρχίας επί διοικήσεως Θ.... Κ...., με τη δημοσιογράφο από τη Δράμα Σ.... Μπ....να φέρεται ότι πληρωνόταν για «δήθεν» έργα που αναλάμβανε από την 4η Νομαρχιακή Επιτροπή, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα.

«Η εκμετάλλευση της πολιτικής θέσης»
Το πολυσέλιδο βούλευμα είναι καταπέλτης, διότι δείχνει μια διαδικασία, κατά την οποία χιλιάδες ευρώ έφευγαν με διάτρητο τρόπο από τις ταμειακές υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν μετά από παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και προκλητική «ασυλία» της διαφημίστριας από τη Δράμα η οποία σωρηδόν έκοβε τιμολόγια για τέλεση δήθεν έργων, συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά προγράμματα και να πληρώνεται με διαδικασίες εξπρές για εκδηλώσεις που σύμφωνα με το βούλευμα δεν υλοποιούσε.
Σε απόσπασμα του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ως Νομάρχης Καβάλας με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές, και συνεχείς παραινέσεις αλλά και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως εν γένει Προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας παρέπεισε τους συγκατηγορούμενούς του
1) Ν.... Τσ... να τελέσει στην Καβάλα κατά το χρονικό διάστημα 9-5-2005/ 11-9-2006 πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κατ εξακολούθηση χρηματικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ
2) Σ.... Μπ.... να τελέσει στην Καβάλα κατά το χρονικό διάστημα 23-4-2005/10-3-2006 πράξεις άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία κατ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ
3)Κ..... Τζ.... να τελέσει στην Καβάλα κατά το χρονικό διάστημα 5-4-2005/ 1-3-2006 πράξεις απλής συνέργειας σε απιστία κατ εξακολούθηση οικονομικής ζημίας άνω των 150.000ευρώ
4) Γ.... Τσ..... να τελέσει στην Καβάλα κατά το χρονικό διάστημα 22-4-2005/5-4-2006 τις πράξεις της απλής συνέργειας σε απιστία κατ εξακολούθηση με οικονομική ζημία σε βάρος της Ν.Α. άνω των 150.000 ευρώ».
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια