Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατρούγκαλος: Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει

«Οι συνταξιούχοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται» ομολόγησε - Παραδέχθηκε ότι η εθνική σύνταξη είναι στα όρια της φτώχειας

Σπάνια κρίση μερικής αυτογνωσίας κατέλαβε τον
Γιώργο Κατρούγκαλο στην Βουλή καθώς στο πλαίσιο επερώτησης για το ασφαλιστικό παραδέχθηκε ότι «oι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται… Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει».

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν την περίοδο 2010-2015 επέφεραν πολλαπλάσιο πλήγμα στους συνταξιούχους χωρίς μάλιστα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ταμείων.

Επέπληξε, δε, την Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την επερώτηση λέγοντας ότι οι βουλευτές του θα έπρεπε να «ντρέπονται».

«Δεν ντραπήκατε να την καταθέσετε την ερώτηση» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κόστος των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό που επέφεραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις κατά την περίοδο 2010-2015 ανήλθαν σε 44 δισ. ευρώ. «Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων» είπε για να προσθέσει «στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο». Υπογράμμισε δε ότι η «μαύρη» τρύπα στα Ταμεία παραμένει αν και από το 2000 εως το 2015 δόθηκαν 214 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων τους.

«Εμείς επιβάλλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή» είπε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Μπορεί τα δικά μας μέτρα να είναι σταγόνα σε σχέση με τα δικά σας αλλά ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Παραδέχθηκε, τέλος, ότι η εθνική σύνταξη είναι στο όριο της φτώχειας και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην ασκεί κριτική για το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων. 





Βρούτσης: H κυβέρνηση «μαγειρεύει» μειώσεις κύριων συντάξεων 20-30%


«Δεν υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος που να μην έχει χάσει μέρος σύνταξης από 2015 μέχρι σήμερα» εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ) για να προσθέσει ότι «το 2013 πετύχαμε την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα». Ο πρώην υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «κρυφή ατζέντα» και πως μεταξύ άλλων «θα εξισώσει νέους συνταξιούχους με σημερινούς με απώλεια 20-30% στις κύριες συντάξεις». Ανέφερε δε ότι η πολιτική της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου πετάει στο καλάθι των άχρηστων όλες τις θυσίες των συνταξιούχων και των φορολογούμενων.

Λοβέρδος προς Κατρούγκαλο: Σας εύχομαι να μην σας πετάξουν σαν άδειο πακέτο από τσιγάρα


Στον επικείμενο ανασχηματισμό αναφέρθηκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο είπε «Σας εύχομαι να μην σας πετάξουν σαν άδειο πακέτο από τσιγάρα και να τιμήσουν την συμβολή σας στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής».

Στην συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική λέγοντας «Ο κόσμος αντιμετωπίζει το κόστος του ψευδούς σας. Είναι δυνατόν να λέτε στους συνταξιούχους ότι τους περικόπτεται τις συντάξεις αλλά φταίνε οι άλλοι; Ο κόσμος σας ψήφισε για άλλες πολιτικές. Τι κάνατε; Χτυπήσατε τους φτωχούς ακόμα και τους πολύ φτωχούς και τσακίζοντας την μεσαία τάξη. Σκοτώνεται την κότα που κάνει τα αυγά. Ελπίζουμε τώρα να μάθατε ότι τον ιδρώτα του άλλου πρέπει να τον σέβεστε και όχι να σφυροκοπείτε και χοροπηδάτε στα σώματα των πολιτικών σας αντιπάλων»


Χριστοφιλοπούλου: Αριστεροί του λευκού κολάρου, της ποσέτ, της δεξιάς τσέπης και των νεοφιλελεύθερων μνημονίων του κ. Σόιμπλε!


Ως «θιασώτη της μετριοπάθειας» χαρακτήρισε τον κ. Κατρούγκαλο η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου επισημαίνοντας ότι «κάθε ημέρα που περνάει, επιφυλάσσει μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τους συνταξιούχους αυτής της χώρας. Τελευταίο κρούσμα, όσοι είδαν τις νέες, αναδρομικές από τον Ιούνιο, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις». 

«Αυτή είναι η δήθεν Αριστερά. Που τσακίζει το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων που εμείς θεσμοθετήσαμε» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Έτσι είναι οι αριστεροί του λευκού κολάρου, της ποσέτ, της δεξιάς τσέπης και των νεοφιλελεύθερων μνημονίων του κ. Σόιμπλε! 
Βεβαίως, για να μην τους αδικήσω, έχουν μάθει αρκετά και από την Σταλινική προπαγάνδα! Εκεί παίρνουν άριστα ως αριστεροί, τελείως όμως μονολιθικοί».
Κωνσταντινόπουλος: Ο Κατρούγκαλος είναι  ο καλύτερος ψεύτης της κυβέρνσης

Το άγριο σφυροκόπημα κατά του υπουργού Εργασίας συνεχίστηκε και από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είπε μεταξύ άλλων «είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός δεν θα έχει καμία ανησυχία. Νομίζω άνθρωποι σαν τον κ. υπουργό που είπαν τόσο τέλεια ψέματα από την πελατεία Συνάγματος μέχρι τώρα είναι δυσεύρετοι» για να συμπληρώσει «αρα κύριε υπουργέ, ο κ. Τσίπρας ψάχνει για κάλους ψεύτες, τον καλύτερο τον έχει μπροστά του άρα σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα έχετε άγχος για να χάσετε τη θέση σας».


ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια