Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήταν στόχος η πρεσβεία για τους τρομοκράτες της χειροβομβίδας ή μήπως στόχος ήταν τα ΜΑΤ της Βουλής; Το βίντεο που δίνει απαντήσεις

Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι στόχος των τρομοκρατών της χειροβομβίδας, ήταν η γαλλική πρεσβεία και το πιθανότερο είναι, στην προκήρυξη που θα
εκδοθεί, θα γίνει λόγος για τον λιβανέζο ισοβίτη Ζορζ Αμπντάλα, ώστε να μην αποκαλυφθεί ακόμη η πρόθεση και η πιθανή αποτυχία του όλου εγχειρήματος.

Στην αντιτρομοκρατική οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι βλέποντας και ξαναβλέποντας το βίντεο στο οποίο απαθανατίζονται ξεκάθαρα οι κινήσεις των δραστών της επίθεσης, εξετάζουν και ένα νέο ενδεχόμενο, άκρως ανατριχιαστικό.

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς βλέπουν και σε ποια εφιαλτική εάν είναι αληθινή ερμηνεία καταλήγουν.

Οι αναβάτες της μαύρης μηχανής με μαύρα ρούχα και κράνη φαίνονται στο βασικό βίντεο που εξετάζεται, ενώ κινούνται με μέση ταχύτητα στο ρεύμα της Βασ. Σοφίας από Χίλτον προς Σύνταγμα. Σχεδόν παράλληλα αλλά στην αριστερή λωρίδα μ’ ένα μεγάλο φορτηγό με άσπρη κουκούλα.

Πριν να φτάσουν στη γαλλική πρεσβεία, ανάβει γι’ αυτούς κόκκινο το φανάρι στη συμβολή της λεωφόρου με την Ακαδημίας και ξεκινά η κίνηση ενός λεωφορείου φισούνα, από την Ακαδημίας και στρίβει αριστερά προς τα πάνω στη Βας. Σοφίας,  «μπαίνοντας» ανάμεσα τους και στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Τότε ακριβώς η μοτοσικλέτα κάνει έναν ξαφνικό ελιγμό προς τη δεξιά λωρίδα και ο συνεπιβάτης της μηχανής που λίγο νωρίτερα φαίνεται στο βίντεο να βγάζει κάτι από τσέπη ή από τσαντάκι μέσης,  πετά την χειροβομβίδα προς την σκοπιά της γαλλικής πρεσβείας. Σ’ αυτό το σημείο φαίνεται ολοκάθαρα η προσπάθεια του φρουρού ν’ ανοίξει την πόρτα, όμως μόλις βλέπει την χειροβομβίδα προσπαθεί να επιστρέψει για να καλυφθεί και από την έκρηξη τραυματίζεται στο πόδι.

Την ίδια ακριβώς ώρα, και σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, φαίνονται 5 με 6 πολίτες, ν’ ανεβαίνουν από το φανάρι τη διασταύρωση με την Ακαδημίας προς τα πάνω και πέφτουν πανικόβλητοι στο πεζοδρόμιο με την έκρηξη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς. Η μοτοσικλέτα με τους τρομοκράτες κι ενώ πλέον έχει ανάψει πράσινο το φανάρι μπροστά τους, κατεβαίνουν με ταχύτητα στην Πανεπιστημίου και στρίβουν δεξιά.

Το εφιαλτικό σενάριο λοιπόν που εξετάζεται όχι ποια εκ του αποτελέσματος αλλά από την ανάλυση του βίντεο, είναι μήπως ο πραγματικός στόχος ήταν τα ΜΑΤ που ήταν έξω και μέσα στην σταθμευμένη κλούβα απέναντι τους στην είσοδο της Βουλής, επιδιώκοντας μια αιμοτοχυσία, αλλά η απροσδόκητη και μη προβλέψιμη γι αυτούς εμφάνιση του λεωφορείου τους χάλασε τα σχέδια και άλλαξε τη τελευταία στιγμή την στόχευση.

Επαναλαμβάνουμε πάντως, ότι πρόκειται για μια εκτίμηση των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής και μάλλον όχι αβάσιμη με βάση τις εικόνες που εξετάζονται και παραθέσαμε. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια