Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν οι νέοι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι

Πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, η τελετή ορκωμοσίας των εβδομήντα επτά πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων, στην έδρα της Σχολής
Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.
Με το πέρας της τελετής χορηγήθηκαν στους πρωτοετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Παρέστησαν επίσης η Προϊσταμένη του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης και εκπρόσωπος του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Επιπλέον παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων
Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια