Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Αντιστράτηγος που κρατούσε τα παράσημα του Κωστή Στεφανόπουλου στην κηδεία


Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό για το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και δεκάδες πολίτες που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό.

Από το Πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού ρίφθηκαν 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί, ενώ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών έχει κηρυχθεί έως και αύριο δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ωστόσο, μια έντονη συμβολική κίνηση από την τελετή είναι εκείνη που προκαλεί δέος και συγκίνηση ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο.

Ο Αντιστράτηγος που προπορεύεται της πομπής και κρατά τα παράσημα που έλαβε ο Κωστής Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι ο άνθρωπος που τότε τον είχε υπηρετήσει από την θέση του Υπασπιστή του και σήμερα έχει τον υψηλότερο βαθμό στο Σώμα του Στρατού Ξηράς.

Πρόκειται για τον Αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή που από τις 3 Μαρτίου 2016 εως σήμερα είναι ο Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ο κ. Στεφανής μάλιστα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον με θέση κατάταξης 1 ανάμεσα σε 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο. Ηταν ο Υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου κατά την δεύτερη προεδρική του θητεία.


Οπως φαίνεται, ο Αντιστράτηγος θέλησε να του επιτρέψουν να παρακάμψει το πρωτόκολλο έτσι ώστε να κρατήσει ο ίδιος τα παράσημα του Προέδρου που υπηρέτησε, θέλοντας να τον ακολουθήσει έτσι-πιστά, μέχρι το τέλος...

Πηγή: SooC, Εurokinissi


 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια