Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις περικοπές 88 εκατομμυρίων που ζητούν από τις ΕΔ οι δανειστές

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα με θέμα τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές από τα κονδύλια για την Εθνική Άμυνα. Πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας θα
συναντηθούν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να εξετάσουν πως θα αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις των δανειστών για περικοπή 88 εκατομμυρίων το 2017.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα επαναλάβει αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί.Δεν υπάρχουν αντοχές για οποιαδήποτε άλλη περικοπή στις ΕΔ.Έχουν φθάσει στα όριά τους.Για να ακριβολογούμε οι πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν ότι στο ΥΠΕΘΑ είχαν “στην άκρη” ένα κονδύλι 20 εκατομμυρίων για “θυσία” στις αναμενόμενες πιέσεις των δανειστών.Αυτό το κονδύλι έστειλαν ως απάντηση στις τελευταίες ενοχλήσεις που είχαν από το υπουργείο Οικονομικών για τις νέες περικοπές που ζητούν οι δανειστές.Από κει και πέρα όμως δεν υπάρχει ούτε ευρώ.

Ο Καμμένος εδώ και μήνες κάθε φορά που αναφέρεται στο θέμα των ΕΔ βάζει “στο κάδρο” και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,επισημαίνοντας ότι έχει καταλάβει και αποδεχτεί ότι δεν υπάρχουν περισθώρια για άλλες περικοπές στην Εθνική Αμυνα.Η σημερινή σύσκεψη ίσως έχει στόχο να καταδείξει αυτή την σύμπλευση.

Το “παιχνίδι” με τις περικοπές στις ΕΔ δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Από το ΥΠΕΘΑ οι “οικονομικοί” λένε ότι υπάρχουν περιθώρια συμμαζέματος που μπορούν να πείσουν τους δανειστές να αποσύρουν τις απαιτήσεις τους για νέες περικοπές.

Αναμένουμε και αναμένονται εξελίξεις…


militaire.gr
.