Το Ισλαμικό Κράτος έχει 60-80 μαχητές στην Ευρώπη έτοιμους για επιθέσεις

Προειδοποίηση ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επιτεθούν και ότι η απειλή να συμβεί στην Ολλανδία ό,τι έγινε σε Γαλλία, Βρυξέλλες και Γερμανία είναι πραγματική

Το Ισλαμικό Κράτος έχει «φυτευμένους» 60-80 μαχητές στην Ευρώπη, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ανά πάσα στιγμή, αποκάλυψε αξιωματούχος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Ντικ Σόοφ, Ολλανδός συντονιστής της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είπε ότι το ISIS έχουν τοποθετήσει συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να είναι έτοιμοι να επιτεθούν.

Ο Σόοφ πρόσθεσε ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες λαμβάνουν μηνύματα από το Ισλαμικό Κράτος να μην πάνε στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά να προετοιμαστούν για τις επιθέσεις.

Οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στη μάχη της Μοσούλης στο Ιράκ και ο αριθμός των ξένων μαχητών βρίσκεται σε στασιμότητα.

Ο Σόοφ προειδοποίησε ότι παρόλο που οι μαχητές ενδέχεται να μην ταξιδέψουν, η απειλή όσων μπορεί να πάνε σε Συρία και Ιράκ δεν έχει εκμηδενιστεί.

Συζητώντας την πιθανότητα ακόμη μιας επίθεσης στην Ευρώπη, τόνισε ότι «αυτή η πιθανότητα επίθεσης στην Ολλανδία είναι πραγματική. Έχουμε δει 294 τζιχαντιστές από τη χώρα μας να ταξιδεύουν για Συρία και Ιράκ και υπάρχουν ακόμη 190 εκεί πέρα. Ό,τι έγινε σε Γαλλία, Βρυξέλλες και Γερμανία θα μπορούσε να συμβεί και σε μας».

Σύμφωνα με τον Ολλανδό αξιωματούχο, υπάρχουν περίπου 4-5 χιλιάδες Ευρωπαίοι μαχητές σε Ιράκ και Συρία αυτή τη στιγμή.


ΘΕΜΑ
.