Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι δειχνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την 43χρονη της «Energa» που έσπασε το «βραχιολάκι»

Έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης κατηγορούμενης για το σκάνδαλο της «Energa-Hellas» που «έσπασε» το ειδικό βραχιολάκι και απέδρασε από το σπίτι της στην
Ομόνοια πραγματοποιεί κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται από τους αστυνομικούς είναι η 43χρονη να μετέβη οδικώς στην Πάτρα και από εκεί ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία. Για τις ανάγκες της αναζήτησής της αστυνομικοί εξετάζουν τα στίγματα που έδινε ο πομπός στο κέντρου ελέγχου της ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας (πριν σταματήσει να εκπέμπει), προκειμένου να εντοπιστεί η πορεία της καταζητούμενης.
Οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει διεθνή σήματα αναζητήσεων σε όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς. Τα πρώτα στοιχεία των παραπάνω ερευνών σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως η 43χρονη κατευθύνθηκε προς την Πάτρα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να έχει προσπαθήσει να φύγει εκτός Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι η 43χρονη ήταν ανάμεσα στους 19 εμπλεκόμενους για το σκάνδαλο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Energa-Hellas Power».
Η δίκη της μεγάλης υπόθεσης υπεξαίρεσης 256.521.323,96 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο άνοιξε τον Απρίλιο του 2015, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων, την ενοχή του δεύτερου και άλλων έντεκα, μεταξύ των οποίων και της 43χρονης. Ήταν η μόνη για την οποία βρισκόταν σε ισχύ ο περιορισμός κατ’ οίκον με ηλεκτρονικό ιμάντα (βραχιολάκι).
Η δίκη φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η 43χρονη να είχε καταλάβει από την εξέλιξή της πως η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν επιβαρυντική για την ίδια. Το ενδεχόμενο διαφυγής προς το εξωτερικό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, είναι το επικρατέστερο και από το γεγονός ότι η ενδεχόμενη σύλληψή της στη χώρα μας την οδηγεί άμεσα στη φυλακή με επιπρόσθετη ποινή.


Αλέξανδρος Καλαφάτης
huffingtonpost.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια