Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η συγκλονιστική στιγμή της πτώσης ελικοπτέρου εν μέσω μαχών στη Βραζιλία- Σκοτώθηκαν 4 αστυνομικοί [pics, vids]

Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη το Σάββατο το βράδυ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς, μια
μέρα μετά τις έντονες μάχες που σημειώθηκαν με ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και φερόμενων μελών εγκληματικών οργανώσεων, στην παραγκούπολη, γνωστή ως Πόλη του Θεού.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε άμεσα το περιστατικό και δεν κατέστη σαφές αν το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πυρά ή κατέπεσε εξαιτίας άλλης αιτίας.
Το έγκλημα και η βία βρίσκει ξανά σε αύξηση στην πόλη, μήνες μόλις μετά την διεξαγωγή στην πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η οικονομική ύφεση, η αύξηση των ποσοστών ανεργίας και τα δημόσια οικονομικά που έχουν φτάσει στα όρια τους έχουν αποθρασύνει εγκληματικές ομάδες σε περιοχές όπως η Πόλη του Θεού, μια από τις πιο γνωστές φαβέλες της πόλης.
Τα πρόσφατα χρόνια η αστυνομία κατόρθωσε να εκδιώξει διακινητές ναρκωτικών και άλλες συμμορίες από πολλές φαβέλες. Όμως τα επίπεδα εγκληματικότητας αυξάνονται, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια σε μια περιοχή με πληθυσμό άνω των 16 εκατομμυρίων ανθρώπων, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα προϋπολογισμού που αναμένεται να ανέλθει σε 20 δισεκατομμύρια ρεάλ (5,91 δισεκατομμύρια δολάρια).
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών, το ποσοστό δολοφονιών στο Ρίο κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε περίπου 18% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, με 3.649 καταγεγραμμένες δολοφονίες. Τα εγκλήματα στους δρόμους της πόλης, όπως κλοπές σε δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς εκτοξεύτηκαν κατά 44%, με περίπου 92.000 καταγεγραμμένα περιστατικά.
Αν και η εγκληματικότητα στο Ρίο παραμένει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την περίοδο έξαρσης της στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, οι πρόσφατες συγκρούσεις με ανταλλαγή πυρών και η συντριβή του ελικοπτέρου υπενθύμισαν περιόδους κλιμάκωσης των μαχών στην πόλη.

Το 2009, διακινητές ναρκωτικών είχαν καταρρίψει ένα ελικόπτερο, σκοτώνοντας δύο μέλη του πληρώματος, καθώς η αστυνομία πραγματοποιούσε επιχειρήσεις για «τον κατευνασμό» της κατάστασης στις φαβέλες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώγων και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, καθώς αγώνες της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης διεξήχθησαν στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια