Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το «ψευδοκράτος» συμπληρώνει 33 χρόνια παράνομης ύπαρξης

Όπως κάθε χρόνο και φέτος πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων, ενώ στις ελεύθερες περιοχές οργανώνονται εκδηλώσεις
καταδίκης
Συμπληρώνονται σήμερα 33 χρόνια από την ημέρα που ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξε την σύσταση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου».

Επρόκειτο ουσιαστικά για την πολιτική προσπάθεια της Τουρκίας να οδηγήσει στη διχοτόμηση της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει αφού το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη χώρα πλην της Τουρκίας. Παράλληλα η δημιουργία του «κρατικού» μορφώματος στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρου καταδικάστηκε από το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει αποφανθεί πως το ψευδοκράτος είναι ανύπαρκτο και αποτελεί υποτελή στη Τουρκία δομή.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στα κατεχόμενα με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων, ενώ στις ελεύθερες περιοχές οργανώνονται εκδηλώσεις καταδίκης. Η φετινή επέτειος έχει μια σαφή ιδιαιτερότητα, καθώς οι συνομιλίες του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη βρίσκονται σε οριακό σημείο με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία, για λύση του Κυπριακού.


ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια