Τιμόνι αυτοκινήτου αξίας … 30.000€!


Τιμόνια αυτοκινήτων υπάρχουν πολλά. Μικρά, μεγάλα, με ξύλινα στοιχεία, με επένδυση από δέρμα, με μπουτόν για χειρισμό διάφορων λειτουργιών, με επίπεδο κάτω μέρος, χωρίς πάνω τμήμα σαν χειριστήριο τζετ. Σαν και αυτό που κατασκεύασε ο οίκος βελτιώσεων Dartz, που έχει έδρα στη Λετονία, δεν υπάρχει άλλο.

Κυριολεκτικά μιας και θα κατασκευαστεί μια και μοναδική φορά, αλλά και μεταφορικά καθώς για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν δέρμα μαύρου(!) αλιγάτορα, 292 μαύρα διαμάντια, 2 ρουμπίνια και όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί αρκετός χρυσός, κυρίως στα μπουτόν των χειριστηρίων.

Προκειμένου μάλιστα όλα αυτά να δέσουν μεταξύ τους χρειάστηκαν πολλές, μα πάρα πολλές εργατοώρες καθώς η όλη διαδικασία κράτησε 4 εβδομάδες, ενώ το συνολικό κόστος είναι ανάλογο ενός μικρού-μεσαίου μοντέλου πολυτελείας, δηλαδή 30.000 ευρώ.

Το τιμόνι αυτό θα τοποθετηθεί στο Prombon Black Alligator -η απάντηση στο γιατί χρησιμοποιήθηκε δέρμα αλιγάτορα και ειδικά μαύρου για την επένδυση- που είναι ένα αυτοκίνητο που ετοιμάζει εδώ και καιρό η Dartz, που είναι γνωστή και για τα θωρακισμένα μοντέλα της. Το συγκεκριμένο θα βασίζεται στην Mercedes GLS 63 AMG, που για την περίσταση θα φτάνει τα 700 άλογα και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της λετονικής εταιρείας θα είναι το πολυτελές SUV του κόσμου αυτού.

Βλέποντας το τιμόνι αλλά και μια πρώτη φωτογραφία του εξωτερικού του δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε το τι εννοούν με το «πιο πολυτελές SUV του κόσμου».Πηγή: cnn.gr