Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι λέει το διαβιβαστικό για την εμπλοκή του αστυνομικού υποδιευθυντή, 3 αστυνομικοί κατηγορούνται και 7 εξετάζονται

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας στην ενότητα "Εμπλοκή αστυνομικών" που παραθέτει το bloko.gr σημειώνοντα τα ακόλουθα για τον αστυνομικό υποδιευθυντή:

"Περαιτέρω και
κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν βάσιμες ενδείξεις ότι συγκεκριμένοι αστυνομικοί παρείχαν πληροφόρηση σε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης με αποτέλεσμα να ματαιώνεται η ποινική δίωξη ή να δυσχεραίνεται η έρευνα της υπηρεσίας καθώς και να επαυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας των κατηγορούμενων.  

Ειδικότερα ο ... ( αστυνομικός υποδιευθυντής ) είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και κατ' ιδίαν συναντήσεις με κατηγορούμενους και συγκεκριμένα με τον Σ... Δ..., Σφ... Α..., και Ρ... Σ... Στο πλαίσιο αυτό περί της 14.30 ώρα της 1-11-2016 ο ... ( αστυνομικός υποδιευθυντής ) καλεί τον Σφ... στο τηλέφωνο του, χωρίς ο τελευταίος ν' απαντήσει. Ακολούθως την 14.50 της ιδίας καλεί πίσω ο Σφ... τον ... ( αστυνομικός υποδιευθυντής ) , του λέει"πάρε και τον φίλο σου κι ελάτε να πιείτε ένα καφέ το απόγευμα". "τι ώρα;", "πεντέμισι με έξι". 

Ακολουθεί μετά από 5 λεπτά τηλεφώνημα από τον Σφ... στον Σ... και του λέει: "Με πήρε τώρα ο ... ( αστυνομικός υποδιευθυντής ) τηλέφωνο... μου ε΄'ιπε πεντέμισι η ώρα να είμαστε εκεί, "μου ε΄'ιπε είναι ανάγκη", "σοβαρό είναι".

Την 17.52 υπάρχει επικοινωνία του Σφ... με τον ... ( αστυνομικός υποδιευθυντής )  και του λέει "σε δύο λεπτά είμαστε εκεί". 

Μετά τη συνάντηση και συγκεκριμένα 18.50 ο Σφ... καλεί τον Χ... Β... (αρχηγικό μέλος) και μεταξύ άλλων του λέει, "που πας", "σπίτι πάω", "καλά έρχομαι από εκεί να σου πω". Ακολουθεί επικοινωνία του Σφ... με άγνωστο και του λέει "θα φύγω σε κανα δυο ώρες Θεσσαλονίκη, μπορείς να κατέβεις να το πάρεις σήμερα το αμάξι;". 

Την  20.50 ακολουθεί επικοινωνία του Σφ... με τον Ρ... Σ... και του λέει, "να σου πω κάτι σοβαρό που μου είπε ο ΕΛΛΗΝΑΣ". "Θα έρθεις λίγο από εκεί να σου πω κάτι σοβαρό΄" και Σάββας απαντάει "Ναι, ναι". Μετά τις ανωτέρω επικοινωνίες παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα των κατηγορούμενων, γεγονός που καταδεικνύει ότι ήταν αποτέλεσμα της πληροφόρησης που είχαν. 

Επισημαίνεται ότι την επομένη, 2-11-2016 και περί ώρα 6.00 είχε σχεδιαστεί ευρεία αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή άνω των 500 αστυνομικών και ειδικών υπηρεσιών για διεξαγωγή ταυτόχρονων επιχειρήσεων σε τρία διαφορετικά διαμερίσματα της χώρας για τη σύλληψη των μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τις προαναφερόμενες επικοινωνίες βασικά αρχηγικά- μέλη της οργάνωσης αποχώρησαν βιαστικά από τις οικίες τους, όπου όπως είχε εξακριβωθεί ήταν μόνιμες και διανυκτέρεαν εκεί συνεχώς, παίρνοντας μαζί τους προφανώς και όλα τα κλοπιμαία δεδομένου ότι την επόμενη που υλοποιήθηκε η επιχείρηση τα α;ρχηγικά άτομα των εγκληματικών οργανώσεων  δεν ανευρέθηκαν στις οικίες τους και συγκεκριμένα ο Σ... Δ... ο Χ... Β..., ο Ρ... Σ...., ο Σφ... Α..., ο Αργ... Α..., ο Π. Στ..., ο Σ... Δ... και άλλοι. 

Σε κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε πως είχαν αναχωρήσει βιαστικά από τις οικίες τους καθώς σε ορισμένες από αυτές ήταν ανοιχτές οι συσκευές και συγκεκριμένα στου Σφ... ενώ είχαν απομακρύνει όλα τα τιμαλφή από το σπίτι και χρήματα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι κρύπτες οι οποίες περιείχαν κλοπιμαία είχαν ανοιχτεί και ήταν άδειες. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν καταπόνηση καθ' όλη την διάρκεια αυτής προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν αρκετά μέλη που είχαν καταφύγει σε διάφορα ξενοδοχεία στην Αττική. Εν τέλει διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση". 


Το bloko.gr θα δημοσιεύσει αργότερα τα στοιχεία για τους άλλους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται, ενώ εμπλέκονται άλλοι 7 για τους οποίους θα γίνει ξεχωριστή έρευνα από τους αδιάφθορους.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια