Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

28η σύλληψη για τη συμμορία των αρχαιοκάπηλων


Ένα ακόμη μέλος της πολυπλόκαμης συμμορίας αρχαιοκαπήλων που δρούσε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών στις αρχές Οκτωβρίου, έπεσε στα χέρια
των αστυνομικών αρχών. Έτσι, έφτασε τις 28 ο αριθμός των συλλήψεων από τότε που εξιχνιάστηκε η μεγάλη υπόθεση.

Πρόκειται για έναν 60χρονο Έλληνα μέλος της οργάνωσης που εκτιμάται ότι ξεπούλησε αρχαιότητες και έβγαλε παράνομα κέρδη ύψους άνω των 650.000 ευρώ. Ο αναζητούμενος συνελήφθη στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ως, έχουν συλληφθεί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Δράμα, Προμαχώνα και Ρόδο άλλοι 23 Έλληνες ηλικίας 27 ως 69 χρόνων, μια 54χρονη Ελληνίδα, μια 33χρονη Γεωργιανή και μια 51χρονη Γερμανίδα και έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία άλλων δέκα Ελλήνων ηλικίας 26 ως 65 χρόνων, ενός 53χρονου Βούλγαρου και ενός 42χρονου Αλβανού. Με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες διώκονται ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού.
πηγή: Πρώτο Θέμα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια