Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τόσκας: Δύο συμμορίες έκλεψαν 2.000 σπίτια σε όλη την Ελλάδα

Λεπτομέρειες για τη δράση των δύο πολυμελών συμμοριών ληστών-διαρρηκτών που εξαρθρώθηκαν την Τετάρτη από την Αστυνομία έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, είπε ότι έχουν συλληφθεί γύρω στα 35 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα 45, που επίσης ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας. 

Αποκάλυψε ότι βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, περίπου 150 χρυσές λίρες, πάρα πολλά χρυσαφικά που καταμετρώνται και περίπου 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche. «Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία» περιέγραψε ο κ. Τόσκας.

Μίλησε για ληστές-διαρρήκτες που, με έδρα τη δυτική Αττική, ήταν «οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη, όπως βλέπουμε στα έργα, με τον 'γκάπο', τον αρχηγό της οικογένειας επικεφαλής και άλλα μέλη. Ήταν και Ρομά και άλλοι, οι οποίοι είχαν ξαφρίσει πάρα πολλά σπίτια, είχαν γίνει πληγή σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας» είπε.

Συμπλήρωσε ότι έχουν συλληφθεί και οι αρχηγοί της μαφίας, ενώ αναζητείται αυτός που χρηματοδοτούσε πληροφοριοδότες. «Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα, συνεχίζεται η έρευνα. Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «έγινε μια πάρα πολύ συστηματική, μελετημένη δουλειά με πολύ καλή εκτέλεση από πλευράς της Αστυνομίας, που κράτησε περίπου έξι μήνες. Και στην τελική φάση, χθες, ενεπλάκησαν γύρω στους 1.000 αστυνομικούς, αθόρυβα, χωρίς να μαθευτεί τίποτα, που σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται και αρχίζει η Αστυνομία και δουλεύει σοβαρά. Ήταν μια δουλειά πολύ μελετημένη, πολύ καλά σχεδιασμένη. Δεν έπρεπε να μαθευτεί τίποτα, γιατί δεν θα είχε αποτέλεσμα».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα άβατο, ούτε πρόκειται να αφήσουμε καμιά εστία του κακού. Είχα αναφέρει συγκεκριμένα τη δυτική Αττική και είδατε ότι δε λέμε λόγια του αέρα. Πάμε βήμα-βήμα, γίνεται δουλειά μυρμηγκιού και πιστεύω-πιστεύουν οι αστυνομικοί- ότι τα κυκλώματα αυτά θα χάσουν τη δύναμή τους γύρω στο 40%. Γύρω στο 40% οι κλεψιές να μειωθούν, είναι σημαντικός αριθμός» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Τόσκας για Ρουβίκωνα, πλειστηριασμούς, διαδηλώσεις και φύλαξη Μαξίμου

Στην ίδια συνέντευξή του, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανάρτηση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας για την επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, ότι τα μέλη του θα τον υποδεχτούν στους δρόμους όπως του αρμόζει, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «μπορεί κάποιες μικρές ομάδες να θέλουν να διευρύνουν τις εξεγερσιακές τους προσπάθειες, αλλά και το Κράτος δεν μπορεί να μείνει με τα χέρια δεμένα. Ίσα-ίσα, θα αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις. Πιστεύω ότι θα καταλάβουν, ένα μεγάλο μέρος ακόμα και αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων του πολιτικού φάσματος, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να μη δημιουργούνται στην διάρκεια επίσημων επισκέψεων επεισόδια, να υπάρξει ηρεμία γενικότερα, ειδικά όταν έρχονται ξένοι επίσημοι στη χώρα».

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε ότι το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου φέτος είναι δύσκολη περίοδος. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «τα πράγματα θα πάνε καλά, γιατί υπάρχει και μία γενικότερη αντίληψη ότι διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα, για τα οικονομικά θέματα, για διάφορα ζητήματα, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια. Και αρχίζει και επικρατεί η αντίληψη ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά και τα όρια και νομίζω ότι ωριμάζουν κάποιες αντιλήψεις σε όλους του πολιτικούς χώρους. Και αυτό είναι καλό για τη χώρα» είπε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουν τα ΜΑΤ και να φυλάνε τα ειρηνοδικεία κατά τους πλειστηριασμούς. «Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι περικυκλωμένα τα ειρηνοδικεία από αστυνομικές δυνάμεις. Και μία χαρά λειτουργούν και η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία χωρίς επιδείξεις άχρηστες, επιδείξεις ισχύος» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το μέγαρο Μαξίμου θα παραμείνει «αστακός», λέγοντας πως ναι μεν έχει μειωθεί η δύναμη που φυλά κάποιους συγκεκριμένους χώρους, αλλά «υπάρχουν και κόκκινες γραμμές». 

«Δε μπορεί να μπαινοβγαίνουν κάποιοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται είτε μέσα στη Βουλή, είτε μέσα στο μέγαρο Μαξίμου. Πρέπει κάποιοι χώροι να φυλάσσονται, νομίζω αυτό έχει γίνει αντιληπτό απ' όλες τις πλευρές. Στην τελευταία διαδήλωση, τη μεγάλη του ΠΑΜΕ στη Βουλή, ΜΑΤ δεν υπήρχαν καθόλου και δεν έγινε το παραμικρό. Σ' αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να προχωρήσουμε. Να υπάρχουν οι διαμαρτυρίες οι δημοκρατικές, να υπάρχουν τα μαζικά κινήματα, αλλά να γίνονται σεβαστά κάποια όρια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια