Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Μιλάμε μόνο για εθελοντική στράτευση στα 18” δήλωσε ο Καμμένος

«Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση νεαρών στην ηλικία των 18 ετών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης
είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα νεαρής ηλικίας να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία, ταυτόχρονα με τη στρατιωτική τους θητεία.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ,ο Π.Καμμένος  στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη με θέμα την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων,διευκρίνησες ότι  όσοι νεαροί επιθυμούν θα μπορούν να στρατεύονται και ταυτόχρονα να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. «Να μπορούν οι νέοι να αποκτούν μια εμπειρία, π.χ. στα κομπιούτερ, έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Microsoft, μια εμπειρία με την ΜΟΜΑ σε έργα ή σε χειρισμό βαρέων μηχανημάτων», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η επαγγελματική αυτή εμπειρία θα δίδεται σε συνεργασία με οργανισμούς εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν τους στρατεύσιμους και θα τους προετοιμάσουν μελλοντικά για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Ερωτηθείς για το πότε θα ισχύσει η εθελοντική στράτευση για νέους ηλικίας 18 ετών, είπε ότι θα γίνει διαβούλεση στην Βουλή με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να δρομολογηθεί το θέμα.
Στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών της Τουρκίας και της Αλβανίας υπογράμμισε: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, είναι ισχυρές, και δεν έχουν να φοβηθούν ούτε τους Αλβανούς ούτε τους Τούρκους».
Στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΕΛΒΟ έχει ενταχθεί στο υπερταμείο λέγοντας: «δεν υπάρχει κανένα υπερταμείο. Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εκκαθάριση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν επενδυτές, ώστε η ΕΛΒΟ να επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Γιατί η ΕΛΒΟ αποτελεί τη ναυαρχίδα της αμυντικής μας βιομηχανίας».
Υπέρ της στράτευσης στα 18 ο Α.Γεωργιάδης
Υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας “λύνεις χωρίς άμεση αύξηση της θητείας το πρόβλημα των μονάδων που έχουν τρομερή υποστελέχωση. Λόγω του δημογραφικού, λόγω των πολλών παιδιών που φεύγουν στο εξωτερικό, τελικά πάνε στο στρατό πολύ λιγότεροι και αυτό αρχίζει να επηρεάζει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων”.
 Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «BήμαFM», εξήγησε πως “θεωρούμε ότι και στην Κύπρο και στο Ισραήλ-εξαιρετικά προηγμένα και φιλελεύθερα κράτη- μόνο καλό τους έχει κάνει το ότι οι άνθρωποι ολοκληρώνουν τη θητεία τους νωρίς κι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, παρά το δικό μας μοντέλο που τρεις στους τέσσερις ξεκινούν τις αναβολές και τελικά την ώρα που είναι έτοιμοι να βρουν δουλειά και να προχωρήσουν, πρέπει να γυρίσουν πίσω για το στρατό. Είναι και καλό ένας νέος άνδρας των 18 ετών να πηγαίνει στρατό και να «ψήνεται» σε αυτή την ηλικία”.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια