Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεωργιάδης: Η ΝΔ θα στηρίξει την υποχρεωτική στράτευση στα 18

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο Πάνος Καμμένος φέρει τέτοια πρόταση,  υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της
Νέας Δημοκρατίας και αρμόδιος τομεάρχης για θέματα Αμυνας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του  Σκάι ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στη χθεσινή συνάντηση, που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την πολιτική ηγεσία και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ επισημάνθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του στρατού, πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την υποχρεωτική θητεία στα 18. «Η Νέα Δημοκρατία, όταν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν μπορεί παρά να συναινέσει», διευκρίνισε.

Τόνισε, επίσης,  ότι σύμφωνος με την πρόταση αυτή, που διατυπώθηκε στη χθεσινή συνάντηση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, φάνηκε να είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας.  Ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι η στράτευση στα 18 ισχύει στην Κύπρο και στο Ισραήλ και πρόσθεσε ότι σήμερα πολλοί νέοι είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τη θητεία τους στα 18 και να μην πάρουν αναβολή.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» τόνισε.

«Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του… Ο στρατός έχει νέους ανθρώπους» σημείωσε.

Αναφορικά με τα άλλα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τους επιτελείς κατά τη χθεσινή επίσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι η ενήμερωση είναι απόρρητη και δεν μπορούν να γίνουν δηλώσεις επί θεμάτων που σχετίζονται με την άμυνα.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν

«Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο» προειδοποίησε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις αναφορές του τούρκου περί αναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης. Εφόσον ο κ. Τζανακόπουλος δεν γνωρίζει τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας δεν μεγάλη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά οφείλει να έχει γνώση του τι έχει πει ο Ερντογάν πρόσθεσε σκωπτικά.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του αλβανού πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ο Ράμα με φαινομενική ευγένεια έθεσε πολύ σοβαρά ζητήματα» κάνοντας λόγο για τούρκικο και αλβανικό αναθεωρητισμό που φαίνεται ότι έχουν διασύνδεση μεταξύ τους. Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας και η δημογραφική κάμψη έχουν αποδυναμώσει την Ελλάδα.

Η ΝΔ, διευκρίνισε, στηρίζει τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στις προσπάθειες του για επίλυση του Κυπριακού.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι αν όλα πάνε για τον Τσίπρα η Ελλάδα θα καταφέρει να βρεθεί εκεί που ήταν το Μάιο του 2014, μιλώντας για τρία χαμένα χρόνια.



iefimerida.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια