Κρατήστε το μυαλό σας υγιές και ήρεμο με 10 απλές ασκήσεις!


Για να παραμείνει υγιές, το μυαλό χρειάζεται εξάσκηση, όπως ακριβώς και το σώμα. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγα λεπτά για να κάνετε ασκήσεις και όχι μόνο θα ενισχύσετε τη σκέψη σας και θα βελτιώσετε τη μνήμη σας, αλλά θα ηρεμήσει και το μυαλό σας. Δείτε παρακάτω 10 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη νοημοσύνη σας.

 1. Παρατηρήστε: Το βλέπω δεν είναι το ίδιο με το παρατηρώ. Η παρατήρηση περιλαμβάνει την ανάλυση όσων βλέπουμε. Όταν παρατηρούμε, βλέπουμε όλα εκείνα τα πράγματα που είχαμε παραβλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Μάθετε: Αν ανοίξετε το μυαλό σας και δεν σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε καινούργια πράγματα, το μυαλό σας θα συνηθίσει και θα θέλει να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα και αυτή η διαδικασία δεν θα σταματήσει ποτέ. Αρπάξτε κάθε ευκαιρία που έχετε για να μάθετε κάτι καινούργιο από ανθρώπους που έχουν περισσότερες γνώσεις σε ορισμένους τομείς.

3. Ακούστε: Όταν ακούτε τους ήχους γύρω σας, απορροφάτε ένα μέρος του κόσμου. Όταν κάνετε μια βόλτα στο δρόμο, δώστε προσοχή σε όσα λένε οι άλλοι γύρω σας για να κατανοήσετε τον τρόπο σκέψης τους.

4. Πειραματιστείτε: Αν δεν βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και αρχίσετε να πειραματίζεστε με καινούργια πράγματα, μπορεί να χάσετε πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το μυαλό ή τη ζωή σας. Ψάξτε για σεμινάρια που σας τραβούν την προσοχή και μάθετε για έναν τομέα για τον οποίο δεν γνωρίζετε πολλά.

5. Επεκταθείτε: Ποτέ μην μείνετε στην πρώτη αποκτηθείσα γνώση σας. Αμφισβητείστε τις γνώσεις σας και σταδιακά οι γνώσεις θα επεκταθούν.

6. Μιλήστε: Μάθετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Μοιραστείτε τις ιδέες σας με άλλους ανθρώπους. Εκφράστε τις ιδέες σας και αναπτύξτε καινούργιες ιδέες από τις γνώσεις άλλων ανθρώπων.

7. Εξασκηθείτε: Το σώμα και το μυαλό είναι ένα. Αν το ένα μέρος δεν είναι σε καλή κατάσταση, το άλλο υποχρεωτικά θα πληρώσει τις συνέπειες. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.

8. Κάντε διαλογισμό: Αν αρχίσετε να παρακολουθείτε το μυαλό σας, πώς συμπεριφέρεται και τι απελευθερώνει όταν κάνετε διαλογισμό, θα μάθετε πολλά περισσότερα πράγματα. Αυτό το σημείο μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το μυαλό σας και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

9. Αναλύστε τις πιθανότητες: Προσπαθήστε να σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα και πάντα να αναζητάτε πολλές πιθανές απαντήσεις παρά την πιο λογική. Ποτέ μην σταματάτε να εξερευνάτε ιδέες.

10. Παίξτε με το μυαλό σας: Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κατευθύνετε το μυαλό σας σε απίθανα μέρη. Όταν δημιουργείτε έναν κόσμο στο μυαλό σας όπου όλα είναι πιθανά, εξασκείτε το μυαλό σας και βελτιώνετε ακόμα και η αίσθηση του χιούμορ σας.


Πηγή: culturacolectiva.com, tilestwra.com