Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ποια αστυνομικά τμήματα θα παραμείνουν και ποια συγχωνεύονται - 100 αστυνομικούς ζήτησε από τον Αρχηγό, η Ένωση Αχαΐας

Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησε χθες τη συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κ. Τσουβάλα με Διευθυντές και Αξιωματικούς της 

αστυνομίας στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός που μεγάλωσε στην Πάτρα και εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με την πόλη, είπε ότι το σχέδιο προχωρά. Σε ένα περίπου μήνα θα έχει υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και μέσα στο 2017 θα τεθεί σε εφαρμογή.
Για την Πάτρα τελικά αναφέρουν οι πληροφορίες προβλέπεται η συγνώνευση αστυνομικών τμημάτων από πέντε που είναι σήμερα σε τρία τελικά και όχι σε δύο, όπως αρχικά σχεδιαζόταν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα παραμείνει το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα, στην είσοδο της πόλης, στην Ανθούπολη, το Β΄Α.Τ. στο κέντρο της Πάτρας, που βρίσκεται στην Ερμού και Καραϊσκάκη και το Ε΄ Α.Τ. στα Ζαρουχλέικα.
Ουσιαστικά συγχωνεύεται το Γ΄Α.Τ. που στεγάζεται στη Γούναρη με το Β΄ και το Δ΄ που λειτουργεί στην Παραλία Πατρών, με το Ε΄.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας του παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα. Ως προς τη συγχώνευση η Ένωση διαφωνεί με την κατάργηση του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου.
Έθεσε το θέμα της ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα, την αποδέσμευση των αστυνομικών από πάρεργα, όπως η επίδοση δικογράφων , της ενίσχυσης σε προσωπικό και μέσα. Συγκεκριμένα ζήτησαν 100 αστυνομικούς.
Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού είναι από τα βασικότερα, στο θέμα της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης, της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
Από το καλοκαίρι και μέχρι τώρα η Α.Δ. Αχαΐας, αναφέρει ο κ. Τσεκούρας στο thebest.gr, έχουν έρθει 10 αστυνομικοί. Και συμπληρώνει:
"H επίσκεψη ενός αρχηγού ώστε να δει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα είναι θετική. Η επίσκεψη δε του συγκεκριμένου αρχηγού, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Πάτρα, γνωρίζει την πόλη και διατηρεί δεσμούς με αυτή, είναι ακόμα θετικότερη. Μου άρεσε ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της τοποθέτησής του και συνέστησε στους αξιωματικούς να είναι κοντά στους αστυνομικούς , να υπάρχει καλή συνεργασία και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και δυσκολιών προκύπτουν".
Να σημειωθεί ότι από σήμερα ο κ. Τσεκούρας θα βρίσκεται στο Καρπενήσι για το συνέδριο της Ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων, στο οποίο και θα είναι ομιλητής, για το θέμα των κρίσεων και των προαγωγών.
thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια