Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα σου φαινόταν αν κληρονομούσες 100 κιλά χρυσό; Κι όμως συνέβη…


Το να κληρονομήσει κάποιος ένα σπίτι είναι πολύ συνηθισμένο, ειδικά σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, που η ιδιοκτησία σπιτιού αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα. Το να κληρονομήσεις, όμως, ένα σπίτι που κρύβει ένα ολόκληρο θησαυρό, αυτό συμβαίνει μια φορά στα … χίλια χρόνια!

Αυτό, ακριβώς, όμως, συνέβη σε έναν Γάλλο, ο οποίος κληρονόμησε ένα σπίτι στη Νορμανδία και μέσα σε αυτό βρήκε πραγματικό θησαυρό που αντιστοιχούσε σε 100 κιλά χρυσό ή αλλιώς σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το γεγονός έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών της πόλης Εβρέ.

«Υπήρχαν 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδοι χρυσού βάρους 12 κιλών και 37 μικρότερες, βάρους 1 κιλού η καθεμία», ανέφερε ο Νικολά Φιερφόρ, ο εκτιμητής του οίκου δημοπρασιών, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος, κάτω από έπιπλα, κάτω από στοίβες με ασπρόρουχα, ακόμη και στην τουαλέτα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε φυλάξει ένα μέρος μέσα στο κουτί ενός μπουκαλιού ουίσκι και σε ένα τενεκεδένιο κουτί που το είχε τοποθετήσει κάτω από ένα έπιπλο – αυτό ήταν και το πρώτο που ανακάλυψε τυχαία ο τυχερός κληρονόμος, ενώ ξεκαθάριζε και πέταγε τα παλιά έπιπλα.

Το χρυσάφι είχε αγοραστεί νόμιμα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Στο σπίτι βρέθηκαν και όλα τα σχετικά πιστοποιητικά.

Ο θησαυρός πουλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών. Εκτός από τον κληρονόμο, κερδισμένη από την υπόθεση βγαίνει και η γαλλική εφορία, αφού ο φόρος κληρονομιάς ανέρχεται στο 45%.


Πηγή: now24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια