Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρέθηκε υποβρύχιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου 100 χρόνια μετά

ipovrixio
Μια ομάδα δυτών κατάφερε να εντοπίσει ένα πολύ σπουδαίο και ιστορικό ναυάγιο, στα ανοιχτά της Ολλανδίας, στα σύνορα με τη Γερμανία.
Η εξαφάνιση του HMS E5 του αγγλικού ναυτικού, αποτελούσε για έναν ολόκληρο αιώνα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Το υποβρύχιο, ήταν το πρώτο που έριξε τορπίλη κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και στις 7 Μαρτίου του 1916 τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.
Εντύπωση προκαλεί, πως εκατό χρόνια μετά, το HMS E5, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 29 ναυτικούς, βρέθηκε άθικτο και χωρίς σημάδια από επίθεση που να οδήγησαν στο ναυάγιό του.

Ο επικεφαλής των ερευνών Ρεμί Λούτικ δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή και διατηρεί τις ελπίδες του και για περαιτέρω «ευρήματα»: «Ένα κομμάτι του παζλ της ιστορίας ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Θάλασσα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν ελπίδα στους συγγενείς των θυμάτων για να βρεθούν ίσως οι σωροί των ναυτικών».

Ο εγγονός ενός από τους αδικοχαμένους ναυτικούς,  του Φράνσις Γκάρατ, είναι σήμερα 80 ετών και ακόμη θυμάται κάθε χρόνο με την οικογένειά του την ημέρα που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο. Ο γιος του, ο 51χρονος Ρίτσαρντ δεν μπορούσε να πιστέψει πως 100 χρόνια μετά θα ερχόταν η μέρα που τελικά θα βρισκόταν το υποβρύχιο.

«Παρέμενε ένα μυστήριο για όλη την οικογένεια, το οποίο προκαλούσε θλίψη. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι πλέον κλείνει αυτό το κεφάλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ.

πηγή: Alphafreepress

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια