Ένα "τμηματάκι" ασφάλειας πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ, 1.000 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση για την εξάρθρωση της μαφίας των σελέμπριτι

Η επιχείρηση μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της μαφίας των διαρρηκτών σελέμπριτι, ξεκίνησε από ένα τμηματάκι ασφάλειας. Και το υποκοριστικό δεν συνάδει ούτε
με το ύψος της υπηρεσίας, ούτε με βαθμό της επιτυχίας.

Το επισημαίνουμε γιατί πολλοί είναι οι διοικητές εκείνοι που διαμαρτύρονται για πενιχρά μέσα και λειψανδρία σε προσωπικό, χωρίς σε καμία περίπτωση να έχουν άδικο. Όμως, υπάρχει και ο αντίλογος. Ότι πέρα και πάνω από τις ελλείψεις, υπάρχει η συνείδηση και ο επαγγελματισμός. Τη δουλειά για την οποία παραμιλά η αστυνομία και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως τεράστια επιτυχία, ξεκίνησε από το δίκτυο πληροφόρησης μιας δράκας αστυνομικών από το τμηματάκι, που τη δούλεψαν και όπως λένε στο bloko.gr αξιωματικοί του σώματος, περπάτησαν την υπόθεση σε πολύ προχωρημένο επίπεδο. Πολύ πιο πάνω από τις τεχνικές και λειτουργικές δυνατότητες και διαθέσιμα μέσα.

Και ύστερα, ήρθε το ... ιππικό. Η υποδιεύθυνση βορειοανατολικής Αττικής, η ασφάλεια Αττικής, η ΕΚΑΜ και στη συνέχεια σχεδόν οι μισές οι αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας που λειτούργησαν σε αγαστή σύμπνοια και πνεύμα συνεργασίας.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αστυνομικής επιχείρησης, αρκεί να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν πανελλαδικά 1.000  αστυνομικοί. 600 της ασφάλειας, αρκετοί εκαμίτες και οι υπόλοιποι για τη λήψη μέτρων τάξης.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί διατείνονται ότι έπιασαν για πρώτη φορά τις κεφαλές των μαφίας, κάτω γύρω από τους οποίους δραστηριοποιούνταν υποομάδες, που συγκροτούν μιας στρατιά διαρρηκτών σε ολόκληρη την χώρα. Οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 30 και οι κατ’ οίκον έρευνες τις 50.

Ένα από τα πολλά στοιχεία που εντυπωσιάζουν, είναι ότι οι αρχηγοί, της μαφίας των διαρρηκτών, διαμένουν σε επαύλεις του 1 και των 2 εκατομμυρίων, ενώ δηλώνουν άνεργοι. Τόσα χρόνια, κανείς δεν έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία και τα πόθεν έσχες.

Προς επίρρωση της χλιδής μέσα στην οποία επένδυαν τον παράνομο πλουτισμό, είναι ότι κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως φεράρι και πόρσε.

Η εξήγηση έρχεται από το γεγονός ότι έκαναν στοχευμένες και θα λέγαμε σελέμπριτι κλοπές. Είχαν καλό δίκτυο πληροφόρησης που αναζητείτε κι έκαναν εφόδους σε στόχους- σπίτια, μέσα στα οποία έβρισκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα επίσης μεγάλης αξίας. Χαρακτηριστικό είναι πως η Άννα Βίσση ήταν μεταξύ των θυμάτων τους.

Για να αντιληφθείτε τον τρόπο λειτουργίας και τον βαθμό οργάνωσης, βρέθηκε μέχρι και χυτήριο για τη μετατροπή των κοσμημάτων σε πλάκες χρυσού.