Στον Πειραιά το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason DDG8 (βίντεο)

Τον CDR Christopher Gilbertson, Commanding Officer του αντιτορπιλικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS MASON (DDG 87) και τη βοηθό ναυτικό ακόλουθο LTCDR Alexi Cuca υποδέχθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Captain Fu Chengqiu και ανώτατα στελέχη.

Ο Captain Fu, αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε αναμνηστική πλακέτα, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στο λιμάνι του Πειραιά.
Tο συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο είναι αντιτορπιλικό και έχει πάρει το όνομά του από δύο Αμερικανούς, έναν πολιτικό και έναν σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν το επίθετο Mason, John και Newton Harry Mason, αντίστοιχα. Έχει μήκος 155,3 μέτρα, πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 .

Έχει τέσσερις τουρμπίνες General Electric LM 2500-30, συνολικής ισχύος 100.000 ίππων, οι οποίες του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 32 κόμβους. Το πλήρωμά του αποτελείται από 380 αξιωματικούς και υπαξιωματικους. Έχει κατασκευαστεί το 2001 στα ναυπηγεία Bath Iron Works και αποτελεί μέρος του Αμερικανικού Στόλου από το 2003.

 
πηγή: ethnos