Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Sextortion: η νέα διαδικτυακή απειλή κάνει θραύση

Μια νέα διαδικτυακή απειλή έχει, δυστυχώς, μπει για τα καλά στη ζωή μας το τελευταίο διάστημα, προβληματίζοντας τους γονείς αλλά και τις αρμόδιες Αρχές. Ο λόγος για τη σεξουαλική εκβίαση
(Sextortion), την οποία ασκεί ο θύτης στα θύματα του μέσω διαδικτύου, με τα κρούσματα να πληθαίνουν ανησυχητικά σε όλη την Ελλάδα.
Μάλιστα, η Κρήτη εμφανίζεται να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις όσον αφορά στην καταγραφή των περιστατικών, μιας και ως τουριστικός προορισμός ο κίνδυνος εξάπλωσης του φαινομένου είναι αρκετά μεγάλος.
Η SafeLine (www.safeline.gr) του SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr), η ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, από την αρχή του 2016 έως το Σεπτέμβριο έχει δεχτεί 40 καταγγελίες για σεξουαλική εκβίαση, ενώ για το 2015 ο αριθμός των σχετικών αναφορών που δέχτηκε ανήλθε στις 24.
Παρόμοια το HelpLine (www.help-line.gr) έχει δεχτεί πολυάριθμες κλήσεις για συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων σεξουαλικής εκβίασης. Τα συνεχώς αυξητικά νούμερα προκαλούν μεγάλη ανησυχία αλλά και κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών, που παλεύουν να τα αντιμετωπίσουν.

neakriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια