Ανάλυση της χορογραφίας ενός pitstop [video]

Τον Ιούνιο, οι μηχανικοί της Williams έκαναν το ταχύτερο pitstop στην ιστορία της F1 όταν κατάφεραν να αλλάξουν λάστιχα στο μονοθέσιο του Felipe Massa σε 1”92. Πριν από αυτό, το ρεκόρ
κατείχε η ομάδα της Red Bull με χρόνο 2”05. Σκεφτείτε μόνο ότι ένας απλός άνθρωπος, με αρκετή σωματική δύναμη, με γνώσεις και με τα κατάλληλα εργαλεία απλωμένα μπροστά στα πόδια και στα χέρια του, θέλει περίπου ένα δεκάλεπτο για να αλλάξει ένα λάστιχο σε κανονικό αυτοκίνητο. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο τα μονοθέσια που κινούνται με ταχύτητα… φωτός στην F1. Αλλά και οι άνθρωποι. Στο πλαίσιο μιας προσεκτικά σχεδιασμένης χορογραφίας, βεβαίως.

Τα pitstops φαίνονται πολύ απλά και εύκολα στην τηλεοπτική μετάδοση. Αν θέλετε να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτά τα δύο δευτερόλεπτα, πρέπει να δείτε αυτό το video. Αποκαλύπτει τον ρόλο κάθε ενός από τους 18 «χορευτές» μηχανικούς που συμμετέχουν στην χορογραφία. Και μας επιτρέπει, με την αργή κίνηση, να καταλάβουμε πόση δυσκολία αλλά υπάρχει αλλά και πόση ακρίβεια απαιτείται σε κάθε κίνηση.


drive.gr